UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-12-20 16:32

Jégkorong: mint az űrrakéta – az elitbe jutás sem elérhetetlen az U18-as leányválogatottnak

A múlt heti Olimpiai Reménységek Versenyén hibátlan mérleggel győzött az I/A csoportos vb-re készülő U18-as leány hokiválogatott. A januári, füsseni tornára készülő együttes Bedő Botond szövetségi kapitány szerint akár a feljutásra is képes lehet.

Nagyszerűen vizsgázott a januári U18-as I/A csoportos világbajnokság főpróbáján a leány jégkorong-válogatott. A Miskolcon rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén az elitcsoporthoz tartozó cseheket és szlovákokat múlta felül, és hozta a „kötelezőt” a lengyelek ellen is. „Összességében nagyon jó mérkőzéseket hozó, hasznos tornán vagyunk túl – kezdte az értékelést az együttes szövetségi kapitánya, Bedő Botond. – A riválisok közül nem mindenki volt a legerősebb keretével, de ez elmondható rólunk is. Annak viszont örülök, hogy olyan játékosok álltak a csapat élére, akik korábban nem. Megmutatták, hogy rájuk is lehet számítani húzóemberként.”

A feljutás is benne van a levegőben az U18-as leány-vb előtt Forrás: MJSZ
A feljutás is benne van a levegőben az U18-as leány-vb előtt Forrás: MJSZ
Ahogyan a szakvezető is utalt rá, a világbajnokságon még erősebb lehet az együttes, hiszen a kiegészül a már felnőttválogatottban is érdekelt csapattagokkal. Ami azt jelenti, hogy a németországi Füssenbe is szép reményekkel utazik. „Kár ilyenkor előre jósolgatni, de főleg a miskolci torna után azt érzem, hogy benne van a levegőben a feljutás is. Természetesen borzasztó nehéz feladat előtt állunk, de jó erőkből álló, remek mentalitású csapatunk van. Talán az elitből kieső japán és a házigazda német válogatott lehet a legnehezebb ellenfél.” Amennyiben valóra válik az álom, az U18-asok is követik a felnőtteket a legmagasabb osztályba, ami újabb hatalmas eredménye lenne, a már így is rengeteget fejlődött szakágnak. „Négy-öt éve látok bele igazán a női jégkorongba, és mint az űrrakéta, úgy halad előre. Biztos, hogy idővel lesz majd egy kisebb megtorpanás is, de azt gondolom, nem elérhetetlen cél a stabil A csoportos tagság a felnőtteknek, és ugyanezt elérhetik az U18-asok is. Az pedig már egy újabb lépcsőfok, hogy a nagyközönség számára is egyre ismertebb és elismertebb a női jégkorong.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.