UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2019-12-23 15:03

Úszás: a BVSC-Zugló nyerte az utánpótlás ob-k pontversenyét

Öt korosztály országos bajnoksága alapján hasonlítottuk össze az úszószakosztályok szereplését. A dobogóra csak fővárosi egyesület fért fel, méghozzá BVSC-Zugló, UTE, FTC sorrendben.

Az idén is a két korosztályos világversenyt övezte a legnagyobb érdeklődés, a Kazanyban rendezett junior Eb-ről hat éremmel (1 arany, 3 ezüst, 2 bronz) tért haza az utánpótlás-válogatott, míg a budapesti junior-világbajnokságon egy első és egy második hely volt a magyar termés.

A BVSC-Zugló fiataljai voltak a legsikeresebbek az utánpótlás országos bajnokságokon Forrás: bvscswimming.hu
A BVSC-Zugló fiataljai voltak a legsikeresebbek az utánpótlás országos bajnokságokon Forrás: bvscswimming.hu
A december 14-én véget ért kaposvári felnőtt rövid pályás országos bajnoksággal pedig végleg lezárult a pontszerző versenyek sora. Az utánpótlás ob-ken mutatott produkció alapján a BVSC-Zugló fiataljai bizonyultak a legjobbnak 2019-ben. Valamennyi korosztályban a legjobbak között voltak, a gyermekbajnokság összesített pontversenyét pedig meg is nyerték. Az „ezüstérmes” az UTE csapata lett. A hazai úszósport egyik legnagyobb reménységeként emlegetett Kós Hubertet is a soraiban tudó szakosztály az ifjúsági és a serdülő ob-n alkotott maradandót, e két versenynek köszönhetik az előkelő pozíciót. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig az FTC úszói állhattak fel. Török Dominik Márk és Mihályvári Farkas Viktória személyében két junior Európa-bajnoki érmest is fel tud vonultatni a népligeti egyesület; ami a hazai versenyeket illeti, az ifjúsági és a delfin korosztályban szerepeltek kiemelkedően. A top5-be még a Kőbánya SC és a Szegedi Úszó Egylet fért be. 2020 első országos bajnoksága a felnőtteké lesz, a viadalt március 24. és 28. között rendezik a Duna Arénában.

KLUBOK RANGSORA AZ UTÁNPÓTLÁS OB-K ALAPJÁN 1. BVSC-Zugló 3223 pont, 2. UTE 2786, 3. FTC 2525, 4. Kőbánya SC 2515, 5. Szegedi Úszó Egylet 2358 A teljes pontverseny eredménye elérhető: ITT

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.