UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-12-25 18:47

Kosárlabda. Gereben Lívia: a legnagyobb karácsonyi ajándék az, hogy itthon lehetek a családommal

„A legnagyobb karácsonyi ajándék az, hogy itthon lehetek a családommal, nem pedig a kórházban. A következő ajándék az lesz, amikor visszatérhetek a pályára” – tekintett előre a KSC Szekszárd 20 éves, magyar válogatott kosárlabdázója, Gereben Lívia, akinél májusban diagnosztizáltak leukémiát.

A húszéves magyar válogatott kosárlabdázónál, Gereben Líviánál májusban diagnosztizáltak leukémiát, azóta túl van a kemoterápián, és sikeres csontvelő transzplantáción is átesett, jelenleg családja körében gyógyul.

Gereben Lívia napról napra erősebbnek érzi magát
Gereben Lívia napról napra erősebbnek érzi magát
Ahogyan ő fogalmazott: habár a karanténidőszak még nem ért véget, napról napra erősebbnek érzi magát, boldogan ébred reggelente. „Jól vagyok, nemrégiben voltam kontrollvizsgálaton, és mindent rendben találtak. A felépülésig vezető út még nagyon hosszú, türelmesnek kell lennem. Szerencsére sok energiám van, minden nap boldogan kelek fel” – mondta az M4 Sport Kosárlabda magazinjának Gereben, akinek egy hónappal ezelőtt csak napi egy órás sétát engedélyeztek, de ma már a szobabiciklit is tekerheti. „Napról napra erősebb vagyok. Arra is volt példa már, hogy kisebb dombra fel tudtam futni. Djokics Zseljkónak (a Szekszárd vezetőedzőjének – a szerk.) híresen kemény edzései vannak, úgyhogy már most megkezdtem a felkészülést” – jegyezte meg humorosan. A KSC Szekszárd játékosa a betegsége elején azt a taktikát választotta, hogy inkább bele sem gondol, min megy keresztül. Kitért arra is, hogy rengeteg erőt merített az ismerősök és az ismeretlenek szeretetéből, támogatásából. „Sok embertől és helyről kaptam támogatást, olyanoktól is, akiket nem ismerek. Ennél több erőt semmi nem tudott volna nyújtani.” Az ünnepi időszakról úgy beszélt, a rokonok látogatására, és a hagyományos karácsonyi ételek fogyasztására egyelőre nincs lehetősége, de így is bizakodó marad: „A legnagyobb karácsonyi ajándék az, hogy itthon lehetek a családommal, nem pedig a kórházban. A következő ajándék az lesz, amikor visszatérhetek a pályára” – tekintett előre. Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.