UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2019-12-27 10:51

Országúti kerékpár: Peák Barnabással (21) érkezik a Tour de Hongrie-ra a Mitchelton-SCOTT

Peák Barnabással a soraiban indul jövőre a Tour de Hongrie-n az ausztrál Mitchelton-SCOTT csapata – számolt be róla az országúti kerékpáros körverseny honlapja.

Immár hivatalossá vált, amiben oly sokan bíztunk: a szeptember óta a világ egyik legjobb csapatában gyakornokoskodó Peák Barnabást 2020-ban is láthatjuk a Tour de Hongrie-n. A 21 esztendős bringásnak nem kell külön bemutatni a magyar országúti kerékpáros körversenyt, hiszen 2017-ben második helyen végzett összetettben, jóllehet, akkoriban még nem nevezhette magát World Tour-versenyzőnek, jövőre viszont visszafordíthatatlanul is bemutatkozik a legmagasabb kategóriában.

Peák Barnabással (21) érkezik a Mitchelton-SCOTT a Tour de Hongrie-ra Fotó: Mudra László/ORIGO
Peák Barnabással (21) érkezik a Mitchelton-SCOTT a Tour de Hongrie-ra Fotó: Mudra László/ORIGO
A Mitchelton-SCOTT-tal kétéves szerződésben álló fiú nem akármilyen társakkal tekerhet együtt: az ausztrál csapat idén 35 győzelmet aratott, és olyan versenyzőket foglalkoztat, mint a 2018-as Vuelta a Espanán győztes, brit Simon Yates, valamint ikertestvére, Adam, aki a horvát körversenyen diadalmaskodott. Az együttes mindazonáltal Peák Barnabásra is számít, elvégre hivatalos úton jelezte a Tour de Hongrie szervezőinek: a magyar fiúval a soraiban érkeznek a május 13. és 17. közötti viadalra. Jó úton teker tehát a 21 esztendős bringás, akinek igazi áttörést jelenthet karrierjében a következő esztendő, többek között jó esély mutatkozik arra is, hogy a hazánkban rajtoló Giro d'Italián is szerepeljen, mindenesetre Peák egy korábbi interjújában úgy fogalmazott: szeretne indulni legalább egy Grand Touron, de csakis akkor, ha teljesen készen áll rá. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.