UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2020-01-02 15:42

Curling: a junior leányválogatott mégis utazhat az A-csoportos, oroszországi világbajnokságra

A magyar szövetség friss híre szerint a junior leányválogatott annak ellenére szerepelhet a februári, A-csoportos, korosztályos, oroszországi világbajnokságon, hogy a decemberi B-vb-n nem sikerült kiharcolnia a feljutást.

Bár a decemberi finnországi junior B-világbajnokságon a 4. helyen végeztek a magyar lányok, úgy tűnik, mégis ott lesznek a közelgő oroszországi vb-n – írja a hazai szövetség honlapja, a curling.hu. A kínai csapat ugyanis mégsem vállalja a krasznojarszki vb-t, így a B-vb-t negyedikként záró magyar csapat kaphat lehetőséget mégis az ottani szereplésre.

Junior leányválogatottunk készülhet az A-csoportos világbajnokságra Fotó: curling.hu
Junior leányválogatottunk készülhet az A-csoportos világbajnokságra Fotó: curling.hu
A hír kapcsán a Curling Világszövetség (WCF) még december végén közvetlenül kereste meg a magyar szövetséget, amely vállalta a részvételt, így a február 14-én kezdődő A-csoportos junior vb menetrendjében már szerepel is a magyar válogatott. A tízcsapatos vb-n a Joó Linda, Dobor Dia Regina, Nagy Laura, Nagy Laura Karolina, Bartalus Anna összeállítású csapat a sportág elitjébe tartozó nemzetek ellen léphet jégre. A Nagy Gyöngyi által edzett csapat sorrendben Oroszország, Dél-Korea, Svájc, Dánia, Kanada, Lettország, Norvégia, Svédország és Japán csapatával találkozik a február 23-áig tartó világbajnokságon. „A lohjai negyedik hellyel éppen megbékéltünk – kicsit el is voltunk keseredve, mert nem sokon múlott a feljutás – amikor jött a hír a Curling Világszövetségtől, hogy a kínaiak visszalépésével helyet kaptunk az A ligás világbajnokság legjobb 10 csapata között. Ez nagy izgalom számunkra, hiszen ide vágytunk kezdettől fogva, de azt is tudjuk, hogy kemény munka vár ránk ezen a versenyen. Ez a csapat, ebben az összeállításban még nem járt az A-ligában. Még mindig igen fiataloknak számítunk a mezőnyben a 15-18 évesekből álló csapatunkkal, így a rutin megszerzése szempontjából is jókor jött ez a megméretés. Tisztességgel odaállunk, és meglátjuk, mire lesz elég a jelenlegi tudásunk” – nyilatkozta a hír kapcsán Nagy Gyöngyi. További korosztályos hírek CURLINGBEN a sportági aloldalunkon.