UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-01-03 22:37

Jégkorong: hatalmas fordítás – szétlövéses sikerrel nyitott az U18-as leányválogatott a füsseni vb-n

Az 56. percben még vesztésre állt, a dánok elleni meccs végén mégis ünnepelhetett a magyar válogatott a németországi leány U18-as I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. Bedő Botond együttese szétlövéssel, 2–1-re győzött a nyitányon.

Könnyű mérkőzésre semmiképpen sem számíthatott a magyar válogatott a leány U18-as I/A csoportos hoki-vb nyitányán. Bedő Botond együttese a dánok ellen kezdett az esti mérkőzésen a németországi Füssenben.

A szétlövésben győzte le a dánokat a magyar válogatott a vb-nyitányon Forrás: MJSZ
A szétlövésben győzte le a dánokat a magyar válogatott a vb-nyitányon Forrás: MJSZ
Az első harmadból csupán helyzeteket és egy dán kiállítást jegyezhettünk fel, gól nem született, többnyire kiegyenlített játék folyt. A második húsz percben is csupán emberelőnyökig jutottak a mieink, sok helyzet adódott, de mind ki is maradt. Ez pedig, ahogyan lenni szokott, megbosszulta magát, a 36. percben Sofia Skriver révén a skandinávok szerezték meg a vezetést (0–1). A záró etapra még egy sebességgel feljebb kapcsoltak a magyar lányok, a kapu elég szegezték az ellenfelet, de megint csak az előnyök jöttek, az egyenlítő gól csak nem akart megszületni. Aztán amikor már nagyon szorongatott helyzetben voltak a mieink, jött az egyéni villanás: Kreisz Emma korcsolyázott be a támadóharmadba a bal szélen, és hatalmas gólt ragasztott a rövid felsőbe, így hosszabbításra mentette a meccset (1–1). Az ötperces hosszabbításban szintén gyakorlatilag egykapus játék folyt, kettős emberelőnyben is voltak a magyarok, de a gólvonalon Emma-Sophie Nordstrom mindig meccsben tartotta a dánokat, következett a szétlövés. A magyar kapuban Tóth Zsófia egyetlen próbálkozást sem engedett át, nagyon biztosan állt a helyén, míg elöl Kreisz újabb pazar mozdulata eldöntötte az összecsapást, az az egyetlen gól is elég volt a sikerhez. A hatalmas fordításnak köszönhetően sikerrel kezdett a válogatott Füssenben, és bár egyet elvesztett, utólag elmondható, sokkal inkább két pontot nyert a csapat. Folytatás szombaton 16.30-kor az első fordulóban súlyos vereséget szenvedett franciák ellen.

LEÁNY U18-AS DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, FÜSSEN (NÉMETORSZÁG) Magyarország–Dánia 2–1 – szétlövéssel (0–0, 0–1, 1–0, 0–0, 1–0) G: Kreisz (58.), ill. Skriver (36.) A többi mérkőzésen: Japán–Franciaország 5–0, Németország–Olaszország 5–0 A magyar válogatott programja: Január 4., szombat: Magyarország–Franciaország, 16.30 Január 6., hétfő: Magyarország–Németország, 20 óra Január 7., kedd: Magyarország–Japán, 16.30 Január 9., csütörtök: Magyarország–Olaszország, 14.30

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.