UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2020-01-04 15:11

Fallabda: Chukwu Hannah közel járt az elődöntőhöz Birminghamben

A 16 éves tatabányai fallabdázó, Chukwu Hannah egészen a birminghami British Junior Open negyeddöntőjéig menetelt, ahol rendkívül szoros, ötszettes mérkőzésen maradt alul magasabban jegyzett egyiptomi ellenfelével szemben. Vasárnap az 5-8. helyért folytatja a tornát.

Hannah (balra) és Torrie Malik Forrás: Chukwu Hannah Squash
Hannah (balra) és Torrie Malik Forrás: Chukwu Hannah Squash
Még az elmúlt év utolsó napján elutazott az angliai Birminghambe a tatabányai Squashberek SE 16 éves fallabdázója, Chukwu Hannah, hogy korosztálya (U17) egyik legrangosabb világeseményén, a British Junior Openen vegyen részt. A 2019-ben hazánkban az év női fallabdázójának választott versenyző az első fordulóban az angol Siobhan Wilkins ellen simán nyert három szettben, de a következő körben sem nehezítette meg dolgát a kanadai színekben induló Amal Izhar. A nigériai édesapától származó felnőtt női magyar bajnok Hannah a 16 között az 5/8-as kiemelt angol Torrie Maliknak egy játszmát engedett nyerni, így bejutott a negyeddöntőbe. A négy közé jutásért a verseny harmadik kiemeltje, Nour Khaled Aboulmakarim várt a magyar játékosra. Az egyiptomi addig szettet sem veszített, de Hannah 11:7-re hozta az elsőt. A második és harmadik játszmában Aboulmakarim négy, illetve öt ponton tartotta ellenfelét, a negyedikben viszont újra Hannah nyert 11:8-ra. A mindent eldöntő ötödik szettben is 11:8 lett az eredmény, csupán a magasabban jegyzett egyiptomi számára. Hannah negyeddöntőben elszenvedett 3:2-es veresége azt jelenti, hogy 5-8. helyért folytatja tovább a rangos tornát vasárnap. Ellenfele egy másik egyiptomi, Malak Khafagy lesz. Farkas János tanítványának szereplése mindenképp dicséretre méltó, a legjobb nyolc közé csupán két európai játékos tudott kerülni: a 3/4-es kiemelt angol Katie Malliff jutott még negyeddöntőbe.

BRITISH JUNIOR OPEN, BIRMINGHAM U17 Lányok Negyeddöntő Chukwu Hannah–Nour Khaled Aboulmakarim (egyiptomi) 2:3 (11:7, 5:11, 4:11, 11:8, 8:11)

További korosztályos hírek FALLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.