UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-01-04 19:07

Jégkorong: a franciák elleni győzelemmel közelebb került álmaihoz a magyar U18-as válogatott a füsseni vb-n

A pénteki meccsnél lényegesen simábban, 4–1-re nyert a franciák ellen az U18-as leány jégkorong-válogatott a németországi I/A csoportos világbajnokságon. Bedő Botond együttese a második sikerével újabb lépést tett az álmok felé.

Sok idő nem maradt a pihenésre, tizennyolc órával a dánok felett aratott túlórás siker után szombat délután már a franciák ellen kellett jégre lépnie a magyar leányválogatottnak az U18-as I/A csoportos hokivébén.

Az első meccsen is eredményes Kreisz Emma a franciák ellen is betalált Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
Az első meccsen is eredményes Kreisz Emma a franciák ellen is betalált Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
Ám sűrű program ide vagy oda, ezúttal nem kellett annyit várni az első magyar gólra, az első meccs egyik hőse, Kreisz Emma szerezte meg a vezetést a 12. percben, így megvolt a szűk előny a nyitó harmad után (1–0). A folytatásban, aztán két perc alatt egyenlítettek a franciák, de sokáig nem örülhettek, mert érkezett előbb Losonci Zsófia, majd Seregély Míra, és egy-egy villanással mély gödörbe lökte az ellenfelet, amelynek már nem volt visszaút a mérkőzésbe (3–1). Sőt az utolsó harmadban, Szamosfalvi Petra gólja megadta a kegyelemdöfést a riválisnak, így Bedő Botond együttese a 4–1-es sikerrel megőrizte veretlenségét a füsseni tornán, és készülhet a hétfői németek elleni, nagy valószínűséggel sorsdöntő csatára.

LEÁNY U18-AS DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, FÜSSEN (NÉMETORSZÁG) Magyarország–Franciaország 4–1  (1–0, 2–1, 1–0) G: Kreisz  (12.), Losonci (33.), Seregély (37.), Szamosfalvi (59.), ill. Le Scodan (22.) A többi mérkőzésen: Japán–Olaszország 5–0; Németország–Dánia, 20 óra A vb állása: 1. Japán 6 pont, 2. Magyarország 5, 3. Németország 3, 4. Dánia 1, 5. Franciaország 0 (1–9), 6. Olaszország 0 (0–10) A magyar válogatott programja: Január 6., hétfő: Magyarország–Németország, 20 óra Január 7., kedd: Magyarország–Japán, 16.30 Január 9., csütörtök: Magyarország–Olaszország, 14.30

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.