UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2020-01-05 20:49

Vívás: Kardos Edina bronzérmes lett a junior párbajtőrözők udinei világkupaversenyén

Kardos Edina a harmadik helyen zárta az udinei junior párbajtőr-világkupaversenyt. A háromnapos, szúrófegyveres megméretésen vasárnap a leány tőrözök is bizonyíthattak; itt egy magyar indult, Hanzl Lilla a 64 között kapott ki.

Kardos Edina a harmadik helynek örülhetett
Kardos Edina a harmadik helynek örülhetett
Tizenkét junior magyar leány párbajtőröző vágott neki vasárnap a 161 résztvevős udinei junior világkupaversenynek. A kadétvilágbajnok, sorozatban kétszeres felnőtt magyar bajnok Muhari Eszter hiányzott, ő a jövő heti, havannai felnőtt vk-viadalra készül. A csoportkörön − nem kis bravúrral − még az összes hölgy túljutott − írja a hunfencing.hu.  A 64 közé jutásért öten, a 32-ért hárman búcsúztak, ám Kardos Edina, Borsody Emma, Gnám Tamara és Petri Renáta versenyben maradt. Petri a következő körben, míg a junior vb-bronzérmes Borsody Emma a nyolcaddötőben esett ki. Ugyanitt Gnámot Kardos győzte le 15:13-ra. A nyolc között tehát egyedüli magyarként szerepelt Edina. Halla Péter tanítványa, újabb győzelmet aratott, az éremért az észt Karoliine Loitot 15:14-re verte. Az elődöntőben az addig veretlenül menetelő magyar 15:8-ra kikapott az olasz Gaia Caforiótól , és ezzel bronzéremes lett. A Vasas vívója nagyot lépett afelé, hogy Muhari és Borsody mellett tagja legyen a korosztályos világversenyeken pástra lépő válogatottnak. Szintén vasárnap rendezték Udinében a junior leány tőrözők vk-versenyét is. A magyarok közül egyedül Hanzl Lilla lépett pástra, a legjobb 64-ig jutott. Hétfőn a fiú párbajtőrözők erőpróbájával zárul  a szúrófegyveres megméretés.

JUNIOR-VILÁGKUPAVERSENY, UDINE A végeredmény és a magyar helyezések Leány párbajtőr 1. Jevgenyija Zsarkova (orosz), 2. Gaia Caforio (olasz), 3. Kardos Edina (edző: Halla Péter, válogatott edző: Plásztán Attila) és Gaia Traditi (olasz), …10. Gnám Tamara, 11. Borsody Emma, …31. Petri Renáta, …51. Fekete Laura, …54. Wetzker Laura, …63. Büki Lili, …66. Kazár Dóra, …68. Tóth Jázmin, …75. Dékány Kinga, …89. Kolczonay Borbála, …103. Kálmán Gyöngyvér Leány tőr 1. Marta Ricci (olasz), 2. Alekszandra Szunducskova (orosz), 3. Alekszandra Korablina (orosz) és Anna Udovicsenko (orosz), …40. Hanzl Lilla

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.