UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-01-06 22:41

Jégkorong: füsseni krimi – drámai szétlövésben maradt alul a németek ellen az U18-as leányválogatott a vb-n

Huszonhat rávezetés, egy gól. Azt viszont az ellenfél lőtte, így 2 – 1-gyel a németek őrizték meg a veretlenségüket a mieinkkel szemben a füsseni U18-as divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. Bedő Botond együttese a legközelebb kedden az eddig százszázalékos japánokkal találkozik.

Két, sikerrel megvívott csata és szünnap után érkezett az U18-as leány hokiválogatott a házigazdák elleni sorsdöntő mérkőzésre a németországi Füssenben zajló divízió I/A csoportos világbajnokságon.

Tóth Zsófia ismét remekelt a kapuban, de szétlövésben a németek nyertek Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
Tóth Zsófia ismét remekelt a kapuban, de szétlövésben a németek nyertek Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
A szintén hibátlan németek elleni találkozó első harmadában inkább a küzdelem dominált, kevés érdemi helyzet akadt, a mieink mindössze négyszer lőttek kapura. Gól nem is született az első húsz percben, iksszel korcsolyáztak pihenőre a felek. A folytatásban aztán öt perc után megtört a jég, ám nem éppen úgy, ahogyan szerettük volna: Jennifer Miller emberelőnyből szerezte meg a vezetést a németeknek.  A magyar válogatott azonban volt már hasonló helyzetben a vb-n, s bár ezúttal sem jött azonnal a válasz, az egyenlítés csak sikerült: Seregély Míra és Horváth Imola asszisztja után Metzler Regina hozta vissza a csapatot a mérkőzésbe. A hátralévő hat percben már nem született gól, így – akárcsak az első fordulóban – jöhetett újra a túlóra. A németek domináltak, több ordító ziccert is kihagytak, ám ebben az öt percben sem született gól. A hosszabbítás igazi krimit hozott: szinte hihetetlen, de az első huszonöt büntető kimaradt. S akkor jött megint Miller, és a tizenkettedik körben eldöntötte, így a 2–1-gyel a német válogatott őrizte meg a veretlenségét a nagyot küzdő magyar csapattal szemben.

LEÁNY U18-AS DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, FÜSSEN (NÉMETORSZÁG) Németország–Magyarország 2–1 – szétlövéssel  (0–0, 1–0, 0–1) G: Miller (25.), ill. Metzler (54.) A többi mérkőzésen: Franciaország–Olaszország 2–1, Japán–Dánia 7–0 A vb állása: 1. Japán 9 pont, 2. Németország 8, 3. Magyarország 6, 4. Franciaország 3, 5. Dánia 1, 6. Olaszország 0 A magyar válogatott programja: Január 7., kedd: Magyarország–Japán, 16.30 Január 9., csütörtök: Magyarország–Olaszország, 14.30