UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-01-06 14:04

Úszás: a 15 éves Bujdosó Zsombor is otthagyta Shane Tusupot

Bujdosó Zsombor hátat fordított Shane Tusupnak és újra korábbi edzőjével, Lőrinczi Györggyel dolgozik – írja az SzPress Hírszolgálat. A magyar szakember úgy értesült, a váltás kulturált és higgadt körülmények között zajlott le.

Tavaly augusztusban a nyár sportszenzációjának számított, hogy Shane Tusup, Hosszú Katinka ex-férje kanyargós útkeresést követően visszatért az úszóedzői pályára. Azon is sokan felkapták a fejüket, hogy elvállalta a mindössze 15 esztendős Bujdosó Zsombor felkészítését.

Bujdosó Zsombor (15) nem kér többet Tusupból Forrás: Iron Swim
Bujdosó Zsombor (15) nem kér többet Tusupból Forrás: Iron Swim
A DMTK kisegyesületben versenyző fiú már az „Ironos" időkben is Tusup miatt költözött Debrecenből Budapestre, így mindenki azt gondolhatta, edző és versenyző tökéletesen egymásra talált. Lőrinczi György, Zsombor addigi edzője nem lelkesedett az ötletért, de nem akart tanítványa útjába állni: a szülők óhaját is teljesítve hat hónapos próbaidőre átengedte versenyzőjét Tusupnak. Azzal a feltétellel, hogy nem szakad meg az emberi kapcsolat közte és Zsombor között, és a kísérlet nem feltételezi magyar klubjának elhagyását. Az új esztendő első napjaiban azonban véget ért az „amerikai álom”: a 15 esztendős reménységet kivették szülei a Tusup-iskolából, és arra kérték Lőrinczi Györgyöt, hogy vegye vissza a „váltóbotot”. Így Illaria Cusinato és Földházi Dávid után rövid időn belül a harmadik versenyzőjét veszítette el az amerikai edző. – Az is megfordult a fejemben, hogy Zsombor a közelgő átigazolási időszakban más klubot választ, talán éppen azt, amit Tusup szeretne felépíteni, annak viszont sokkal nagyobb volt a realitása, hogy a Bujdosó család jobbnak tartja visszajuttatni Zsombort abba a közösségbe, ahol jól érezte magát és az eredményei is folyamatosan javultak – nyilatkozta Lőrinczi György az SzPress Hírszolgálatnak. – Úgy értesültem, hogy kulturált és higgadt beszélgetés zajlott le az amerikai edzők és a szülők között, nem kaptak össze, és egy így van rendjén. Természetesen Zsomborral is azonnal beszéltem, szerintem örül, hogy így alakultak a dolgok és február 28-án velem, a magyar klubtársaival együtt utazhat el a törökországi edzőtáborba” – hangsúlyozta a magyar szakember. További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.