UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-01-07 18:52

Jégkorong: vereség a japánoktól – a bronzérem lehet az U18-as leányválogatott célja a füsseni vb-n

Bár szoros meccset játszott, a győzelemre nem volt reális esélye az U18-as leányválogatott a németországi I/A csoportos hokivébén. Bedő Botond csapata 2–1-re kapott ki a japánoktól, így a záró napon az olaszok ellen valószínűleg a bronzéremért léphet jégre.

Körömrágós, drámai mérkőzést, majd szétlövéses párbajt produkált a házigazda elleni hétfő esti találkozón a magyar leányválogatott a németországi Füssenben zajló U18-as divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon. A happy end azonban elmaradt, a végén a huszonhat rávezetésből magyar gól nem, csupán egyetlen német találat született, így odalett a veretlenség. A pihenésre sem maradt sok idő, kedd délután már újra jégre kellett lépnie a csapatnak méghozzá az addig százszázalékos, egy évvel ezelőtt még az elitben szereplő japánokkal szemben. Nem is kezdődött jól az ázsiaiak elleni összecsapás sem, Hinata Corazon Lack révén a 15. percben az ellenfél szerezte meg a vezetést (0–1).

Kikapott a japánoktól az U18-as leányválogatott, így elszállt a vb-arany esélye Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
Kikapott a japánoktól az U18-as leányválogatott, így elszállt a vb-arany esélye Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
A második harmadban viszont már megtört a magyar gólcsend: Metzler Regina és Pázmándi Zsófia átadása után Szamosfalvi Petra érkezett, és egyenlített ki. Ám nem tartott sokáig az öröm, kevesebb, mint három perccel később ismét jött Lack és második góljával újabb gödörbe lökte a mieinket (1–2). A hajrában pedig nem tudott kellő nyomást helyezni a magyar csapat a riválisára, sőt többnyire a japánok álltak közelebb a gólszerzéshez, akik a 2–1-es sikerrel megőrizték a százszázalékos mérlegüket, míg a mieinkkel szemben innen kezdve a tavalyi szereplés megismétlése, vagyis a bronzérem lehet a reális elvárás. Az utolsó fordulóban, csütörtökön fél háromtól ezt be is biztosíthatja Bedő Botond együttese.

LEÁNY U18-AS DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, FÜSSEN (NÉMETORSZÁG) Magyarország–Japán 1–2  (0–1, 1–1, 0–0) G: Szamosfalvi (35.), ill. Lack 2 (15., 38.) A többi mérkőzésen: Olaszország–Dánia 6–4, Németország–Franciaország, 20 óra. A vb állása: 1. Japán 12 pont, 2. Németország 8, 3. Magyarország 6, 4. Franciaország 3, 4. Olaszország 3, 6. Dánia 1 A magyar válogatott programja: Január 9., csütörtök: Magyarország–Olaszország, 14.30

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.