UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-01-07 10:52

Labdarúgás: Gera Zoltán 19 éves felfedezettje egyből a Ferencváros kezdőcsapatába vágyik

A 19 éves győri labdarúgót, Szánthó Regőt vasárnap szerződtette a Ferencváros, néhány hónappal azután, hogy a korábbi  ferencvárosi példakép, Gera Zoltán beválogatta őt az U21-es válogatottba. Megvizsgálva  Szánthó pályafutását, több mindenben is hasonlít a 20 évvel ezelőtti Gera Zoltánra – a következő egyezés az lehetne, ha elérné a célját és sikerülne beverekednie magát az FTC kezdőcsapatába...    

Szántó Regő nagy tehetség, felnőttek között is meghatározó játékos lesz” – ezt Gera Zoltán az U21-es válogatott szövetségi edzője nyilatkozta az ősszel az utanpotlassport.hu-nak a 2000 novemberében, Győrben született támadóról. A korábbi ferencvárosi kedvenc jól ismeri Szánthót, hiszen ő figyelt fel rá az ősszel az ETO-ban.

A Ferencváros új szerzeménye, az U21-es válogatott Szánthó Regő Fotó: fradi.hu
A Ferencváros új szerzeménye, az U21-es válogatott Szánthó Regő Fotó: fradi.hu
A Győrben főképp balszélsőt játszó támadóról azt is mondhatjuk, szinte észrevétlenül surrant be a felnőttek mezőnyébe, ugyanis már 2017-ben, mindössze 17 évesen bemutatkozott az ETO első csapatában, és azóta szinte folyamatosan lehetőséget is kap a másodosztályban. Két év alatt 59 meccsen lépett pályára az NB II-ben, tíz gólt szerzett, míg a Magyar kupában négy találkozón hármat. Ennek ellenére a Szoboszlai Dominikék korcsoportjába tartozó támadó az U21-et megelőzően nem sok szerepet kapott a korosztályos válogatottakban. Pedig már az utánpótlás-bajnokságokban is kitűnt gólérzékenységével, amit mutat, hogy az MLSZ adatbankjában megtalálható statisztikai lapján 251 meccsen szerzett 104 gól szerepel. Egy hasonlóságot máris felfedezhetünk közte és az őt kinéző Gera között, aki szintén U21-es válogatottként robbant be a köztudatba. Szánthó a jelenlegi idényben az ETO első csapatában 18 tétmeccsen lépett pályára, ezeken hét gólt és három gólpasszt jegyzett. Az U21-es válogatottban az ősszel három meccsen játszott, a svédek, a norvégok és a horvátok ellen, utóbbin gólpasszt adott. Az a tény, hogy Gera figyelt fel rá, alighanem meg is alapozta számára a Ferencváros érdeklődését és azt, hogy az elmúlt hétvégén szerződtették is az ETO-ból – mindössze 19 éves korában az NB II-ből került a FTC-hez és rögtön az első kerethez. Gera is hasonló korban (ő 21 évesen), vidékről, Pécsről került a budapesti klubhoz, 20 évvel ezelőtt, abban az évben, amikor Szánthó megszületett,  és ő is főképp az NB II-ben játszott a pécsieknél, támadóként (Szánthóval ellentétben fél idényt azért már lehúzott az első osztályban, mielőtt a Ferencvárosba került). Szánthó Regő nagy pillanatai „Örülök, hogy ilyen fél évet futottam, tudtam gólokat szerezni. szerencsére stabil játékos lettem, ez köszönhető Boér Gábornak és stábjának – nyilatkozta szerényen a korábbi edzőjének hálás Szántó, miután aláírt a fővárosi zöld-fehérekhez. –   Pár hete tudtam meg, óriási megtiszteltetés, hogy megkeresett a Ferencváros. Édesapámék is nagyon boldogok voltak, mert szeretik a Fradit. Szeretnék sokat játszani, bizonyítani, hogy megállom a helyem.” Szánthó az erényeiről, stílusáról elmondta, technikás játékosnak tartja magát, mindkét lábát egyformán tudja használni a játék során, szeret cselezni, jó a rúgótechnikája. Hangsúlyozta, minden területen szeretne még fejlődni, de kiemelten fontosnak tartja, hogy a fejjátékban előrébb tudjon lépni. Esetében ez azért is lényeges, mert bár alapvetően szélső támadó, de 183 centijével közel sem mondható alacsony játékosnak. Hogy Gera hány centi? A fentiek után talán már mondanunk sem kell – 183! „Szeretnék egy jó edzőtábort, ahol meg tudom mutatni magam és bekerülni a kezdőcsapatba, ami elég nagy feladat, de ezt tűztem ki célnak” – tette hozzá Szánthó, aki  keddtől Spanyolországban készülhet a Ferencvárossal. Az első interjú a Ferencváros játékosaként További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.