UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-01-09 17:16

Jégkorong: túlórás vereség az olaszok ellen, de bronzérmes a magyar csapat a füsseni vb-n

Szétlövéssel kapott ki 3–2-re az olaszoktól az U18-as leányválogatott a németországi I/A csoportos hokivébén. Bedő Botond együttese azonban így is harmadik lett, és ezzel megismételte az egy évvel ezelőtti teljesítményét.

Ha pontot szerez, bronzérmes. Így indulhatott harcba az U18-as leány jégkorong-válogatott a németországi Füssenben rendezett divízió I/A csoportos világbajnokság zárónapján az olaszok ellen. Bedő Botond együttese az első két győztes csata után akár a feljutásról is álmodozhatott, ám a németek és a japánok elleni vereség után ezek az álmok elúsztak.

Kreisz Emma ismét gólt szerzett, a válogatott pedig bronzérmes lett Füssenben Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
Kreisz Emma ismét gólt szerzett, a válogatott pedig bronzérmes lett Füssenben Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
Az utolsó összecsapás azonban rémálomszerűen indult: Lea Mair révén már a második percben megszerezte a vezetést az olasz együttes. Majd a gyors pofon után sem játszott meggyőző fölényben a magyar csapat, így az első szünetre megmaradt a hátrány (0–1). A folytatásban ezzel szemben már volt minek örülni, Seregély Míra, Fecske Maja és Kreisz Emma összjátékából végül az utóbbi szerzett gólt, és egyenlített ki (1–1). A magyar találat után futószalagon jöttek a kiállítások, főleg a mieinknél, amit harmadik harmad nyolcadik percében Sara Maria Maganini használt ki. Azonban ezúttal nem maradt el a gyors válasz: kevesebb, mint két perccel később Horváth Imola egyenlített, s mivel ötödik gól már nem született, jöhetett újra – a vb-n már harmadszor – a hosszabbítás. Az ötperces túlórában sem zörgött a háló, így jöhetett újra a szétlövés, amely megint nem sikerült: olasz oldalról Labruna, Bertoluzzo és Caumo is eredményes volt, míg magyar részről csak Horváth talált be. A harmadik hely és a bronzérem viszont a vereség ellenére is a magyar lányoké lett, akik ezzel megismételték egy évvel ezelőtti ausztriai eredményüket.

LEÁNY U18-AS DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, FÜSSEN (NÉMETORSZÁG) Magyarország–Olaszország 2–3 – szétlövéssel (0–1, 1–0, 1–1, 0–0, 0–1) G: Kreisz (27.), Horváth I. (51.), ill. Mair (2.), Maganini (49.) A többi mérkőzésen: Franciaország–Dánia 2–0, Németország–Japán, 18 óra. A vb állása: 1. Japán 12 pont/4 mérkőzés, 2. Németország 11/4, 3. Magyarország 7/5, 4. Franciaország 6/5, 5. Olaszország 5/5, 6. Dánia 1/5

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.