UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2020-01-11 20:20

Vívás: Battai Sugár és Ondrik Konrád nyerte a kadét kardbajnokságot

Az Interfencing DSC felnőttválogatott kardvívója, Battai Sugár, valamint a BVSC-Zugló kiválósága, Ondrik Konrád nyerte Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett kadét egyéni országos bajnokságot.

Battai Sugár nem talált legyőzőre a kadét országos bajnokságon Forrás: debreciner.hu
Battai Sugár nem talált legyőzőre a kadét országos bajnokságon Forrás: debreciner.hu
Hetvenöt fiú és negyvenkilenc leány kardozó vett rész a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett kadét egyéni kard országos bajnokságon. Az Interfencing DSC felnőttválogatott versenyzője, Battai Sugár esélyeshez méltó magabiztossággal iskolázta le a mezőnyt. A 32 között Boros Lucát (15:3) győzte le, majd Domonkos Emesének (15:3), Kobra Virágnak (15:7), Keszei Kírának (15:9) és Fenyősi Zitának (15:5) sem volt kegyelem. És megszerezte meg az aranyérmet. Úgy, hogy öt meccsen mindössze 27 tust vittek be neki. A BVSC-Zugló kiválósága, Ondrik Konrád magabiztos győzelemmel kezdett Kocsis Márton ellen (15:8). Nem sokon múlt, hogy a folytatásban viszont kikapjon: mindössze egy tussal bizonyult jobbnak a Vasas vívójánál, Mikes Mátyásnál. Aztán már nem volt megállás; Engelbrecht Patrik (15:11), Szabó Márton (15:13) és Vigh Benedek (15:4) sem tudott megállj parancsolni neki, így a dobogó legfelső fokára állhatott.

KADÉT KARD ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BUDAPEST, GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK A dobogósok Fiúk 1. Ondrik Konrád (BVSC-Zugló), 2. Vigh Benedek (Vasas), 3. Hunyady Dániel (Vasas) és Szabó Márton (Kertvárosi VSE) Leányok 1. Battai Sugár (Interfencing DSC), 2. Fenyősi Zita (Vasas), 3. Keszei Kíra (Budapesti Honvéd) és Spiesz Anna (Vasas)

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.