UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-01-15 16:29

Ifjúsági téli olimpia: Hegedüs Levente aranyérmes a 3x3-as hokitornán

A zöld csapattal megnyerte a 3x3-as jégkorongtornát a lausanne-i téli ifjúsági olimpián Hegedüs Levente. A magyar kapust nem sokkal a siker után megkérdeztük a történelmi sikerről.

A kétezerhúszas lausanne-i játékokon szerepelt először az ifjúsági téli olimpia programjában a 3x3-as hokitorna, amelyet a „hagyományos” jégkorongviadal előtt rendeztek meg. Egy csapatban tizenhárom játékos kapott helyet, valamennyien más-más országból, a magyar küldöttség kilenc jégkorongozót delegált Svájcba. Egyikük végig is menetelt, a kapus Hegedüs Levente a zöld csapat tagjakét nyert aranyérmet.

Hegedüs Levente a zöld csapattal megnyerte a 3x3-as hokitornát Fotó: Szalmás Péter/MOB
Hegedüs Levente a zöld csapattal megnyerte a 3x3-as hokitornát Fotó: Szalmás Péter/MOB
„Egyelőre nehezen jutok szóhoz, elmondhatatlanul boldog vagyok – kezdte az utanpotlassport.hu-nak a friss ifjúsági olimpiai első helyezett. – A kezdés előtt izgultam, hogy mi lesz, mi lehet, titkon bíztam az éremszerzésben, de az aranyról álmodni sem mertem.” Azonban nemcsak ő, hanem még három magyar fiatal állhat dobogóra a jégkorongpályán: Márton Luca ezüst-, Ivády Milán és Metzler Regina bronzérmet nyert 3x3-ban. A sikerélmények mellett remekül érzik magukat a magyar fiatalok a fesztivál jellegű eseményen, amely életre szóló élmény nyújt nekik.
A magyar kapus (alsó sor jobbra) sok új barátot szerzett Lausanne-ban Fotó: Szalmás Péter/MOB
A magyar kapus (alsó sor jobbra) sok új barátot szerzett Lausanne-ban Fotó: Szalmás Péter/MOB
„Nehezen indult a torna, illetve az ismerkedés a csapattársakkal, mert az elején annyira meg voltam illetődve, hogy alig mertem megszólalni – folytatta Hegedüs. – De aztán jól ment minden, sok új barátot szereztem a csapatban, és a végén sikerült megkoronáznunk ezt a néhány napot.” A tornán 3x16 perces mérkőzéseket rendeztek, egy csapatban két kapus szerepelt, nyolcpercenként volt csere, így Hegedüs rendre a mérkőzés felében védte a zöldek kapuját. A DVTK jégkorongozója egyébként mozgalmas heteket tudhat maga mögött, hiszen december végén az U16-os válogatottal megnyerte a svédországi MODO-kupát, aztán kis szünet után utazott is Lausanne-ba. „Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ilyen jó évet tudok futni, és még nincs is vége. Most tényleg csak boldogságot érzek, hogy így sikerültek a tornák. A következő célom az U18-as válogatott lehet.” A téli ifjúsági olimpia további hírei a LAUSANNE 2020 aloldalunkon.