UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-01-15 15:40

Kézilabda: kőkemény csoportba került a férfi juniorválogatott az U20-as Eb-n

Az előző világbajnokság második és harmadik helyezettjével került egy csoportba az akkor ötödikként végző magyar válogatott az osztrák-olasz közös rendezésű U20-as kézilabda Eb-n. A csapat szövetségi edzőjével, Sótonyi Lászlóval elemeztük a dán, német, izraeli hármast.

Illúziók nem lehettek a férfi U20-as kézilabda Európa-bajnokság sorsolása előtt, csak nehéz csoportba kerülhetett a magyar válogatott. A harmadik kalapból várta a húzást a csapat, s végül a dán, a német és az izraeli együttessel került egy négyesbe az osztrák-olasz közös rendezésű kontinenstornán.

Sótonyi László kőkemény csatákra számít az U20-as Eb csoportjában Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Sótonyi László kőkemény csatákra számít az U20-as Eb csoportjában Fotó: Cseh Péter/MKSZ
A „neveken” túl a közelmúltbéli eredmények is amellett szólnak, hogy bitang erős csoportról van szó. A nyári, észak-macedóniai U19-es világbajnokság második (német), harmadik (dán) és ötödik (magyar) helyezettjét sorsolták össze. A D csoport mérkőzéseit az olaszországi Brixenben bonyolítják le (egyébként ez lesz az első korosztályos Eb, amelyet két helyen rendeznek). A válogatott szövetségi edzőjétől, Sótonyi Lászlótól kértünk gyorsértékelést a kvartettről. „Azt gondolom, hogy ez a csoport magáért beszél, de ez így is van rendjén, hiszen egy Európa-bajnokságról beszélünk. Óriási csaták várhatók már az elején is, a dán és a német együttes kétségkívül a legjobbak közé tartozik. Az izraelieket a felnőttválogatottjaik nélkül legyőztük, de ellenük sem számíthattunk könnyű meccsekre. Várva a felnőttek izlandi elleni meccsét, azt mondom, hogy az ő teljesítményükből szeretnénk erőt meríteni.”

FÉRFI U20-AS KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, AUSZTRIA-OLASZORSZÁG A csoport: Izland, Szerbia, Norvégia, Ausztria B csoport: Svédország, Franciaország, Portugália, Oroszország C csoport: Horvátország, Spanyolország, Szlovénia, Olaszország D csoport: Dánia, Németország, MAGYARORSZÁG, Izrael

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.