UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2020-01-15 12:00

Országúti kerékpár: júniusban Magyarországra látogat az ifjúsági világkupa-sorozat

A három országúti mezőnyversenyből és egy egyéni időfutamversenyből álló Visegrad 4 Juniors olyan neves versenyekhez csatlakozik, mint a Gent-Wevelgem vagy a Párizs-Roubaix. A június végi, magyarországi viadal bekerült az ifjúsági országúti világkupa-sorozat állomásai közé.

Kétezer-húszban sporttörténelmi sikert elérve Magyarország is csatlakozik a Nemzetek Kupája-sorozathoz, mégpedig az ifjúsági országúti világkupa eseményeihez. Ennek keretében a sorozat kilencedik állomásának adhat otthont Nyíregyháza és környéke, amely egyben azt is jelenti, hogy a nemzetközi korosztályos versenyek egyik kiemelt viadalát a sportág történetében először fogadhatja magyarországi település.

Magyarországra érkezik az ifjúsági világkupa-soroztat Forrás: www.normandiecyclisme.fr/
Magyarországra érkezik az ifjúsági világkupa-soroztat Forrás: www.normandiecyclisme.fr/
A Nemzetek Kupája keretében egy- és többnapos versenyeket is rendeznek, a magyarországi háromnapos megméretés lesz. A viadalok között olyan események is megtalálhatók, mint a legendás utánpótlás-klasszikus Gent-Wevelgem, a Párizs-Roubaix vagy éppen az egyik legfelkapottabb ifjúsági többnapos esemény, a cseh Junior Békeverseny. Az ifjúsági országúti világkupán csak nemzeti válogatottak és vegyes, úgynevezett mixcsapatok indulhatnak. A szervezőknek azonban minden esetben előnyben kell részesíteniük az előző évi junior nemzeti ranglista első huszonöt helyezettjét. Érdekes módon nagyobb presztízzsel bír a nemzetek közötti összevetés megnyerése, mint az egyéni cím. A csapatoknak minimum négy, maximum hat főt áll módjukban nevezni az egyes viadalokra. Az eseményről készült előzetes videó:

A 2020-as ifjúsági országúti világkupa állomásai: Március 29.: Gent-Wevelgem – GP André Noyelle (Belgium) Április 12.: Paris-Roubaix Juniors (Franciaország) Május 7–10.: Junior Békeverseny (Csehország) Május 23–24.: Center Morbihan Trophy (Franciaország) Május 28–31.: Tour of the Pays du Vaud (Svájc) Június 11–14.: LVM Saarland Trofeo (Németország) Július 4.: GP General Patton (Luxemburg) Július 14–19.: Tour of Abitibi (Kanada) Július 24–26.: Visegrad 4 Juniors (Magyarország) Augusztus 28–szeptember 1.: DMZ Tour (Dél-Korea)

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.