UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2020-01-17 18:42

Atlétika: Farkas Bence a világ idei legjobb junioreredményét jegyzi 200 méteren

Noha még csak két és fél hét telt el a 2020-as évből, mikor, ha most ne pillantsunk rá a 200 méteres síkfutók fedett pályás junior-világranglistájára, amin a 17 éves Farkas Bence éppen a képzeletbeli dobogón szerepel?

A még Dombóvári VASE színekben induló, de már a pécsi PSN Zrt. kötelékébe tartozó 17 éves Farkas Bence hétvégén első fedett pályás versenyén 21.34-es idővel nyert 200 méteren Bécsben. Eredménye négy századdal jobb, mint a nyári, kenyai junior-világbajnokság (21.38) szintje.

Farkas Bence remekül kezdte az évet Forrás: infodombovar.hu
Farkas Bence remekül kezdte az évet Forrás: infodombovar.hu
A távon ifjúsági országos csúcstartó (21.25) Farkas a nagyszerű nyitány után nem csupán a fedett pályás junior európai ranglista élén találta magát, hanem a világon is a harmadik legjobb idővel büszkélkedhet 200 méteren a juniorok között. Sőt, ha figyelembe vesszük, hogy az előtte álló két amerikai még decemberben futotta idejét, azt is mondhatjuk, 2020-ban még nem volt U20-as versenyző a világon, aki gyorsabban teljesítette volna a távot a magyar fiúnál. Persze, ez vélhetően nem sokáig marad így, és a fedett pálya is sokak számára háttérbe szorul majd, miután a fiatal sprinterek szeme előtt elsősorban a nyári junior-világbajnokság lebeg. Farkas kezdete mindenesetre biztató, és ő is jó eséllyel pályázik a kenyai túrára. Az idén U20-as korosztályba lépő rövidtávfutó számára nagy dolog lenne, a kijutás és az, ha ott tudna javítani egyéni csúcsán. Csak összehasonlításképpen jegyezzük meg: 2019-ben több mint hatvan juniorkorú sprinter futott 21 másodpercen belül kétszázon, ebből hét atléta európai ország színeiben. Az aktuális világranglisták ITT érhetők el. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.