UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-01-17 10:34

Schäfer András Dunaszerdahelyen folytatja

Dunaszerdahelyen folytatja pályafutását Schäfer András: az MTK Budapest nevelése 2018 telén igazolt az olasz Serie A-s Genoa együtteséhez, ahonnan most kölcsönbe került a szlovák klubhoz, amelynek opciós joga lesz a végleges megszerzésére.

Hivatalos honlapján jelentette be a DAC, hogy Schäfer András a klub első téli igazolása. A húszéves magyar középpályás a szezon végéig érkezett kölcsönbe, vételi opcióval. A tehetséges futballista 2018 telén a Serie A-ban szereplő Genoához igazolt, ahol az ifjúságiaknál szerepelt, és néhány élvonalbeli összecsapáson az első csapat kispadján is helyet kapott. A felnőttek között a felkészülés során pályára is lépett.

A 20 esztendős U21-es válogatott fél évre írt alá  Fotó: DAC
A 20 esztendős U21-es válogatott fél évre írt alá Fotó: DAC
Az őszi idényt a Chievóban töltötte kölcsönben, ahol azonban a felnőtt gárda széles játékoskeretéből nem jutott be a kezdőbe, így főleg a második csapatot erősítette. Emellett a 2021-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő, újjáalakult U21-es magyar válogatottba is sikerült bekerülnie, melynek színeiben hat mérkőzésen lépett pályára. „Nagyon boldog vagyok, úgy érzem, igazán profi helyre érkeztem. Már első pillantásra nagyon jók a körülmények. Remélem, tudok segíteni  a csapatnak, szeretnék minél több percet a pályán tölteni” – nyilatkozta az DAC legújabb szerzeménye, akinek Kalmár Zsolt, Vida Máté és Vida Kristopher személyében három magyar csapattársa is lesz. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.