UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-01-22 19:22

Labdarúgás: a 16 éves Jude Bellingham kell a Manchester Unitednek

Bár még csak 16 éves labdarúgóról van szó, a Manchester United komolyan gondolja Jude Bellingham szerződtetését, és 30 millió fontos ajánlatott tett a Birmingham City-nek.

Brit hírportálok értesülései szerint a Manchester United 30 millió fontos ajánlatot tett Jude Bellinghamért, az angol másodosztályban szereplő Birmingham City középső középpályásáért – számol be az NSO. A 16 éves játékos fiatal kora ellenére alapember csapatában: ebben az idényben 26 tétmérkőzésen lépett pályára, amelyen négy gólt szerzett és egy gólpasszt jegyzett.

Jude Bellingham négy gólnál jár az angol másodosztályban Forrás: skysports.com
Jude Bellingham négy gólnál jár az angol másodosztályban Forrás: skysports.com
Bellinghamet a jövő egyik legnagyobb angol tehetségeként tartják számon. Korábban az FC Barcelona, a Bayern München, a Borussia Dortmund és a Liverpool is érdeklődött iránta. 2019 augusztusában ő lett a Birmingham történetének legfiatalabb pályára lépő játékosa, 16 évesen és 58 naposan mutatkozott be a Portsmouth elleni Ligakupa-mérkőzésen. Gólt akkor még nem szerzett, és bár elsősorban nem az a feladata a klubjában, második és harmadik Championship-találkozóján is betalált a Stoke City, valamint a Charlton ellen, nem utolsósorban mindkét gólja csapata győzelmét is jelentette. Érdekesség, hogy életkorából adódóan még profi szerződése sincs a játékosnak, így „aprópénzért”, heti 145 fontért, átszámítva nagyjából 57 ezer forintért futballozik jelenleg, hiszen Angliában csak 17 éves kortól kaphat profi szerződést egy labdarúgó. Eközben arról is szólnak hírek, hogy a manchesteriek 20 éves hollandja, Tahith Chong nyáron lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a klub, erre pedig elsősorban az olasz Internazionale figyelt fel. A játékos ügynökét már lencsevégre is kapták a milánói reptéren. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.