UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2020-01-23 18:58

Sportlövészet: a világcsúcsnál is jobb – Pekler Zalán még edzésen sem lőtt hasonlót, mint Münchenben

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

Már az első nap után sem panaszkodhatott a produkciójára Pekler Zalán a juniorkorú sportlövők németországi viadalán, a H&N-versenyen. A légpuskások első 10 méteres versenyét megnyerte, míg Kiss Viktor a harmadik, Török Ferenc pedig az ötödik helyen végzett.
Pekler Zalán a világcsúcsnál is jobbat lőtt Münchenben
Pekler Zalán a világcsúcsnál is jobbat lőtt Münchenben
Viszont ami csütörtökön történt (a szintén 10 m-es viadalon), arra senki sem számított. Az alapversenyben emberfeletti produkciót nyújtott a komáromi sportoló, 637.1 körrel jutott a döntőbe, amely új országos csúcs, és a felnőttvilágcsúcsnál is jobb. Az már más kérdés, hogy rekorddöntés nem történt, ahhoz vb-n, Eb-n, vagy világkupaversenyen kellene jobbat lőni, ám Pekler örömét ez sem ronthatta el. „Jó formában éreztem magamat már az elmúlt egy-két hónapban is, de hasonló eredményre azért én sem számítottam, még edzésen sem lőttem soha ilyen jól. Ez nagyon sokat kivett belőlem, így kicsit ráment a döntő, de a második hellyel sem lehetek elégedetlen.” Különösen, hogy az első napon aranyérmet is szerzett, ami azért volt fontos neki, mert az utóbbi eseményeken nem úgy sikerültek a döntői, ahogyan szerette volna. Nem mellesleg jól hangolt a február végi, lengyelországi junior Európa-bajnokságra. „Ez a két nap mindenképpen erőt és önbizalmat adhat a folytatásra. Szeretnék az Eb-n és a világkupaversenyeken is jól szerepelni. A legnagyobb célom pedig az olimpiai kvóta; persze, ilyen fiatalon, akkor sincs nagy baj, ha most még nem sikerül, de szívesen kipróbálnám magamat már a tokiói játékokon.” További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.