UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2020-01-26 20:59

Asztalitenisz: vidéki uralom az utánpótlás Budapest-bajnokságon

Tízből kilenc számot vidéki asztaliteniszezők nyertek a hétvégén a BVSC-ben, illetve Ormai-csarnokban rendezett utánpótlás Budapest-bajnokságon.

Kishegyi Ákos nyerte az ifjúsági fiúk versenyét a Budapest-bajnokságon Forrás: MOATSZ
Kishegyi Ákos nyerte az ifjúsági fiúk versenyét a Budapest-bajnokságon Forrás: MOATSZ
Az utánpótláskorú asztaliteniszezők első idei országos ranglistaversenyén, a hét végi Budapest-bajnokságon a fiúk viadala a BVSC-Zugló Szőnyi úti termében, a lányok versenye az Ormai László Csarnokban zajlott. S hiába Budapest-bajnokság, a fővárosi versenyzőknek nem sok babér termett a háromnapos seregszemlén, csupán az ifjúságiak mezőnyében szerepelt Dari Helga tudott győzni. A serdülőversenyt az ifik között ezüstérmes Volentincs Anna (Dunakeszi), az U13-as viadalt a soltvadkerti Müller Evelin nyerte. A legkisebbek között két pécsi lány, Szuhanyik Réka és Pétery Johanna szerezte meg az aranyérmet. A fiúk U18-as (ifjúsági) megméretésén Volentics után újabb dunakeszi versenyző, Kishegyi Ákos nyert, a serdülőknél a szarvasi Szántosi Dávid, az újoncoknál a szekszárdi Yorgos SE pingpongosa, Kizakisz Nikolaosz diadalmaskodott. A legkisebbek mezőnyében szombathelyi fölény alakult ki Poór Balázs és Gergely Márk révén. Egyéb korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Az utánpótlás Budapest-bajnokság győztesei Fiúk. Ifjúsági: Kishegyi Ákos (Dunakeszi), serdülő: Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE), U13: Kizakisz Nikolaosz (Yorgos SE), U12: Poór Balázs (Szombathelyi AK), U11: Gergely Márk (Szombathelyi AK). Leányok. Ifjúsági: Dari Helga (Statisztika PSC) serdülő: Volentics Anna (Dunakeszi), U13: Müller Evelin (Soltvadkert), U12: Szuhanyik Réka (PEAC), U11: Pétery Johanna (PEAC).