UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2020-01-27 19:52

Forma–2: Mick Schumacher (20) nem várhat, idén kell robbantania az F1-hez

Ezúttal Michael Schumacher korábbi Benettonos csapattársa, Johnny Herbert fejtette ki véleményét a hétszeres világbajnok fiával, Mickkel kapcsolatban. A tapasztalt ex-versenyző úgy véli, ha idén nem villant valamit, akkor soha nem lesz esélye apja nyomdokaiba lépni.

Sokan már tűkön ülve várják Mick Schumacher Forma–1-es bemutatkozását, egyesek azonban nincsenek meggyőződve arról sem, hogy ez egyáltalán megtörténik valaha. A hétszeres világbajnok német legenda fia tavaly töltötte első szezonját a „száguldó cirkusz" előszobájaként aposztrofált Forma–2-ben, s nem tett le eget rengető teljesítményt az asztalra, csak egyszer győzött – éppen a Hungaroringen nyert fordított rajtrácsról –, összetettben a 12. helyen intették le az idény végén. A 165 F1-es nagydíjon – többek között a német klasszis csapattársaként is – versenyzett brit Johnny Herbert éppen ezért vészjóslóan fogalmaz: úgy véli, hogy még az idén villantania kell valamit a 20 éves fiúnak, különben soha nem léphet apja nyomdokaiba.

Mick Schumacher jó úton jár az F1 felé? Forrás: AFP
Mick Schumacher jó úton jár az F1 felé? Forrás: AFP
„Rendkívül fontos szezon vár rá. Vagy idén megmutatja, milyen fából faragták, és akkor szép jövő elé nézhet, vagy ugyanúgy a középmezőnyben végez, mint tavaly, és akkor nem kap F1-es szerződést. Semmi olyan nem történt vele az előző idényben, amire felkaptam volna a fejem, hogy nesze, itt van a jövő nagy világbajnoka. Oké, a magyarországi futamgyőzelmét jól kontrollálta, a Hungaroringen éretten és higgadtan versenyzett. De utána nem jött meg az önbizalma, végig a 7-8. hely környékén ért célba, ami középszerű, semmilyen. Sokan már az első szezonjukban villantanak ebben a sorozatban, neki sincs több dobása. Villantania kell, különben másokat és nem őt akarják majd az F1-es csapatfőnökök" – írja a GP Fans. További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.