UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-01-31 12:42

Kézilabda: a 17 éves Bukovszky Anna brazil világbajnoktól tanul, és időnként meccseket dönt el a váci kapuban

A hajrára szállt be, és az egyik nyerőember lett az Érd ellen Magyar–kupa-mérkőzésen Bukovszky Anna. A váciak és az ifjúsági kézilabda-válogatott 17 éves kapusa egyre több lehetőséget kap az NB I-ben, idővel pedig nevelőklubja alapemberének számítana.

Hatalmas csatát hozott szerdán a Magyar-kupa negyedik fordulójának utolsó találkozója: a mindig kiélezett Vác–Érd rangadón ezúttal a hazaiak nyertek 29–26-ra. Szilágyi Zoltán rendkívül fiatal együttesében Kuczora Csenge (19) nyolcszor, Kácsor Gréta (19) háromszor volt eredményes, de a hajrában alaposan kivette a részét a sikerből a csapat mindössze 17 éves kapusa, Bukovszky Anna is.

Bukovszky Anna két fontos bravúrt is bemutatott az Érd elleni MK-meccs hajrájában Forrás: Váci NKSE
Bukovszky Anna két fontos bravúrt is bemutatott az Érd elleni MK-meccs hajrájában Forrás: Váci NKSE
Az utolsó öt percben 24–26 után két kulcsfontosságú védésével a negyeddöntőbe segítette a váci együttest (a döntetlen az MK lebonyolítása miatt a vendégek továbbjutást eredményezte volna): „Nem sokkal korábban a bajnokságban kikaptunk hazai pályán az érdiektől, azért most nagyon szerettünk volna visszavágni. Úgy éreztem, hogy kellőképpen felpörgött a csapatunk erre a mérkőzésre, a védekezésünk is jobban összeállt. Boldogok vagyunk, hogy ott lehetünk a legjobb nyolc között.” A 17 éves kapus előbb átlövésből, majd a bal szélről érkező labdát hárította, így bár csak a végén néhány percre szállt be, a meccs egyik hősévé vált. „Igazából csak a labdára koncentráltam mindkét helyzetben. Persze, egész meccsen próbáltam figyelni az érdi lövéseket, de a mérkőzést megelőző napokban a sok videózás is benne volt a felkészülésben.” Az ifjúsági válogatott kézilabdázója nem akárkitől tanulhat Vácon. Egyik poszttársa, a szezon végén távozó világbajnok brazil Barbara Arenhart. „Nyilván versenyhelyzet van közöttünk, de nagyon jóban vagyunk, rengeteget segít. És nem csak technikában, hanem a mérkőzéseken is támaszt jelent. Ha valami nem sikerül, mindig biztat, hogy minden rendben lesz.” A Váci NKSE saját nevelésű kapusa fiatal kora ellenére már hétről hétre lehetőséget kap az NB I-ben. De azért nem elégedne meg ennyivel: „Minden meccsen és edzésen azon dolgozom, hogy rászolgáljak a bizalomra, amit kapok az edzőimtől. S a terveim között szerepel, hogy egyszer a klub első számú kapusává váljak.” Ezért akár egy további lépést tehet az Alba Fehérvár elleni Magyar–kupa-negyeddöntőben is.   További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.