UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2020-02-02 18:55

Vívás: bombaformában a junior párbajtőrcsapatok a közelgő korosztályos Európa-bajnokság előtt

A fiúk arany-, a lányok bronzérmet nyertek csapatban a hétvégi junior párbajtőr-világkupaversenyeken, míg a tőrözőknek ezúttal helyezések jutottak.

Sűrű hétvégét zártak az utánpótláskorú vívók a junior világkupaversenyeken: a szombati egyéni versenyek során két bronzérem jutott a magyar fiataloknak, a kardozó Rabb Krisztián a németországi Dormagenben, Wetzker Laura pedig Pozsonyban lett harmadik.

Aranyat nyertek a párbajtőröző fiúk a belgrádi junior vk-versenyen Forrás: hunfencing.hu
Aranyat nyertek a párbajtőröző fiúk a belgrádi junior vk-versenyen Forrás: hunfencing.hu
Vasárnapra csak a tőrözők kaptak szabadnapot (nem rendeztek csapatversenyt), a legjobban pedig a párbajtőrözőknek jött ki a lépés. A fiúk belgrádi viadalán egyenesen a dobogót tetejéig menetelt a Hamilton-Meike Jonathan, Keszthelyi Zsombor, Osman-Touson Maruán, Ujvári András összeállítású együttes. A győzelmi menet során az észteket, a kazahokat, az oroszokat és az amerikaiakat is legyőzték. Szintén remekeltek a lány párbajtőrözők Pozsonyban. A Borsody Emma, Büki Lili, Kardos Edina, Muhari Eszter alkotta négyes a kolumbiaiak és a kanadaiak legyőzése után az oroszoktól kapott ki a elődöntőben, ám a bronzmeccsen az izraeliek ellen újra nyert, és bronzérmes lett. És a tőrözők produkciójára sem lehet panasz: a lányok (Hajas Nóra, Nekifor Erika, Pöltz Anna, Zsoldosi Karolina) a negyedik helyen zártak a németországi Bochumban, míg a fiúk (Maior Mátyás, Mihályi Andor, Szemes Gergő, Tóth Gergely) az ötödikek lettel a lengyelországi Lesznóban. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.