UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2020-02-03 18:18

Kosárlabda: megvédte bajnoki címét a Stellazzurra Roma a Szent István-kupán

A Stellazzurra Roma kosárlabdacsapata megvédte bajnoki címét a székesfehérvári U16-os Szent István-kupán. A torna kiegyenlítettségét bizonyítja, hogy a zárónap helyosztóin nem volt olyan összecsapás, amely nyolc pontnál nagyobb különbségű győzelemmel ért volna véget. A magyar első számú válogatott a hatodik, a második számú együttes pedig a nyolcadik helyen zárt.

Izgalmas mérkőzéseket játszottak a fiúkosarasok székesfehérvári U16-os fiú a Szent István-kupáján. A csoportmeccsek során mindkét kvartettben akadt olyan csapat, amely kiemelkedett a mezőnyből: az A jelű négyesben a címvédő olasz Stellazzurra Roma együttesét nem tudták megállítani a riválisok. A taljánok az első meccsüket még csak hosszabbításban nyerték Irán válogatottja ellen, később azonban az NBA Academy egységét 20, a magyarok második számú csapatát pedig 18 ponttal győzték le.

A Stellazzurra Roma csapata megvédte a bajnoki címét Székesfehérváron Forrás: ÖKK/Simon Erika
A Stellazzurra Roma csapata megvédte a bajnoki címét Székesfehérváron Forrás: ÖKK/Simon Erika
A B csoportban a kínaiak voltak a hibátlanok. A végső győzelmere is esélyesnek tartott, kétszeres Szent István-kupabajnok Real Madrid az idén több fiatalabb játékossal érkezett, a Kína elleni összecsapáson ez látszott is, a királyi gárdának meg kellett elégednie a csoport második helyével. A magyar válogatott két vereséget megelőzően nyert a Bayern München ellen, a zárónapon tehát az ötödik helyért meccselhetett − írja az fmc.hu. A magyarok második számú alakulata a hetedik helyért léphetett pályára a müncheniekkel szemben. A mérkőzés kiélezett volt, végül klasszikus egylabdás összecsapássá vált; a Bayern 80−78-re nyert. Az ötödik helyért is hasonlóan kemény volt a csata; az NBA Academy az utolsó percben 75−72-re vezetett a magyarok A csapatával szemben, Berényi Sándor tanítványainak azonban nem jött össze a fordítás, 80−72 lett a vége. A bronzmérkőzésen Irán négy ponttal győzte le a madridiakat (91−87), míg az aranyérem ezúttal is a Stellazzurrázhoz került, miután 86−83-ra verték a kínaiakat. A közönségszavazás alapján a torna zsákolóbajnokának a magyar válogatott A csapatában játszó Kelemen Benjamint választották, a legjobb magyar játékos pedig csapattársa, Csendes Péter lett. A torna All Star-együttesébe Ousmane Ndiaye (Bayern München), Tryrese Proctor (NBA Academy), Henri Veesaar (Real Madrid), Parsa Fallah (iráni válogatott), valamint Xinrui Wang (kínai nemzeti válogatott) került be. A torna MVP-je, azaz a legértékesebb játékos a Stellazzurra Roma játékosa, Rokas Jocys lett. Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.