UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-02-04 16:53

Kézilabda: szövetségi támogatás a határon túlra – felújították az adai utánpótlásközpontot

A szövetség támogatásával újult meg az adai Cseh Károly Általános Iskola tornaterme. Az eseményen Novák András operatív igazgató kijelentette, az MKSZ-nek kiemelt ügye a határon túli kézilabda.

A hétvégén ünnepélyes keretek között adták át az adai Cseh Károly Általános Iskola központi épületének megújult tornatermét, amely korszerű, többfunkciós padlóburkolatot kapott –  számolt be az mksz.hu.

Felújították az adai kézilabdázók tornatermét Forrás: mksz.hu
Felújították az adai kézilabdázók tornatermét Forrás: mksz.hu
Az eseményen elsőként Maksó Éva, a Cseh Károly Általános Iskola igazgatónője köszöntötte a jelenlévőket, ezt követően pedig Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere és Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója sporttáskákat ajándékozott a helyi Halász József Női Kézilabdaklub tagjainak, ahonnan többek között a junior Európa-bajnok válogatott jobbáltövője, Albek Anna is indult. Urbán Mónika, az adai Halász József Női Kézilabdaklub elnöke kiemelte, hogy az önkormányzat támogatása nélkül nem jött volna létre a beruházás, valamint azt is, hogy rendkívül hálásak az MKSZ-nek is, amely közel egy éve támogatja az adai kézilabdát annak érdekében, hogy eljussanak a különféle tornákra, illetve a bajnoki mérkőzésekre is. „Kiemelten fontos számunkra, hogy a határon túli magyar kézilabdázást is segítsük, többek között Erdélyben, a Partiumban, a Felvidéken, vagy éppen a Délvidéken, Adán – emelte ki Novák András. – A városnak és a Halász József Női Kézilabdaklubnak fontos szerepe lesz a kiterjesztett Elit programunkban is, hiszen szeretnénk a határon túli tehetségeket is bevonni az akadémiai rendszerhez kötődő utánpótlásképzésbe.” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.