UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-02-05 18:11

Jégkorong: a felnőttek között is beköszönhet a 18 éves újonc csatár, Papp Kristóf

„Alig várom, hogy csütörtök legyen, és elkezdődjön” – mondja a felnőtt jégkorong-válogatottban debütáló Papp Kristóf. A 18 éves csatárral a megtisztelő meghívóról, az esélyekről és a tengerentúli klubváltásáról is beszélgettünk.

Fontos napok előtt áll a felnőtt jégkorong-válogatott, amely csütörtöktől Nottinghamben, az olimpiai selejtezőtornán szerepel. De talán mindenki közül a legjobban a 18 éves Papp Kristóf várja a bevetést, aki először öltheti magára a nagyok között is a címeres mezt. A tempó aligha lesz idegen a számára, hiszen a világ egyik legerősebb juniorligájában, az USHL-ben edzőik, éppen decemberben váltott klubot bajnokságon belül: a Madison Capiotlsból a Des Moines Buccaneersbe igazolt. A mostani évadban 38 mérkőzésen 30 pontot (14 gól, 16 gólpassz) szerzett. A magyar csapat már hétfő óta Nagy-Britanniában készül viadalra, amelyen a cél természetesen az első hely, hiszen az érne továbbjutást az olimpiai selejtezősorozat következő fordulójára. A fiatal csatár pedig már számolja vissza a perceket a startig.

Papp Kristóf először szerepelhet a felnőttválogatottban Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu
Papp Kristóf először szerepelhet a felnőttválogatottban Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu
Először szerepelsz a felnőttválogatottban, hogyan telik ez a hét? – Nagyon jól érzem magamat, remek társaságba csöppentem – kezdte a juniorkorú játékos az Utanpotlassport.hu-nak. – Viszont most már alig várom, hogy csütörtök legyen, és elkezdődjön. Én vagyok a legfiatalabb, a fiúk közül nem mindenkit ismertem jól, de azt gondolom, gyorsan össze fogunk csiszolódni. – Még tavaly nyáron mondtad, hogy az egyik nagy álmod teljesülne azzal, ha meghívnának tornára. Mikor tudtad meg a jó hírt? – Néhány hete hívtak fel telefonon, akkor mondták meg, hogy számítanának rám. Emlékszem, eleinte kicsit kerestem a szavakat, nem számítottam arra, hogy ez ilyen gyorsan megtörténik velem, de örülök neki, és meg szeretném hálálni a bizalmat. – Miben számít rád a szakmai stáb, milyen szerep hárulhat rá az olimpiai selejtezőn? – Az a feladatom, hogy azt az időt, amit  a pályán töltök maximális odaadással tegyem. Óriási megtiszteltetés már az is, hogy itt lehetek, ezért minden játékpercet maximálisan ki akarok használni. – Decemberben klubot váltottál az USHL-en belül. Hogyan alakult az átigazolás, mennyire találtad meg a helyedet? – Úgy érzem, jót tett nekem a változás, hasonlóan jó a társaság, mint a Madisonban volt az edzők is bíznak bennem, ezért hamar be tudtam illeszkedni. Most úgy néz ki, a playoffba is bejuthatunk, kíváncsi vagyok, mire leszünk képesek a szezon hajrájában. – Mivel lennél elégedett a mostani hét végén, a három nottinghami találkozó után? – Például ha mindhárom meccset megnyernénk. Azt most rögtön aláírnám.

A nottinghami olimpiai selejtezőtorna programja: Február 6., 16.30: Magyarország–Észtország Február 8., 15 óra: Magyarország–Románia Február 9., 19 óra: Nagy-Britannia–Magyarország

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.