UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-02-07 16:01

Labdarúgás: kiállítás nyílt az Aranycsapat relikviáiból az újbudai iskolában

Az Aranycsapat legendás kapusa, Grosics Gyula születésnapjának alkalmából Arany pillanatok címmel kiállítást nyitottak az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában. Az eseményen tiszteletét tette az olimpiai bajnok Dunai Antal is.

Az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában csütörtök délelőtt nyitották meg a Puskás Intézet segítségével létrejött Arany pillanatok című kiállítást. A tárlaton az Aranycsapat tagjainak relikviáit, közöttük az iskola névadójának, a 2014-ben elhunyt legendás kapus hagyatékának legkülönlegesebb darabjait mutatják be. A 86-szoros válogatott klasszis február negyedikén ünnepelte volna a kilencvennegyedik születésnapját, a róla elnevezett XI. kerületi oktatási intézmény pedig az idén ünnepli alapításának ötvenedik évfordulóját.

Az olimpiai bajnok Dunai Antal és az iskola igazgatója, Kis Mihály Forrás: Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola
Az olimpiai bajnok Dunai Antal és az iskola igazgatója, Kis Mihály Forrás: Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola
Az eseményen megjelent a kapus lánya, Grosics Edina, a négyszeres asztalitenisz-világbajnok Jónyer István és az olimpiai bajnok labdarúgó Dunai Antal is. A korábbi klasszis focista hangsúlyozta, Grosics Gyula fantasztikus pályafutásánál is fontosabb, hogy mennyire nagyszerű ember volt, a mindig segítőkész példakép, akit tátott szájjal hallgatott mindenki. Az Újpest legendája viccesen megjegyezte, bár lett volna lehetősége rá, a világ akkori legjobb kapusának még ő sem tudott gólt lőni. A világhírű játékosok relikviáiból álló különleges kiállítás március 2-ig ingyenesen megtekinthető az iskolában. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.