UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-02-08 15:04

Labdarúgás: a Ferencvárost hat év után elhagyott, 20 éves Csigi Eszterre pörgős edzések vártak az FC Baselben

A Ferencváros női labdarúgócsapatából a svájci FC Baselbe igazolt, 20 éves védő, Csigi Eszter már túlvan az első edzéseken új együttesében, amellyel szeretné kiharcolni a Bajnokok Ligájában való részvételt.

A Ferencváros női labdarúgócsapatának 20 éves védője, Csigi Eszter a svájci élvonalban, az FC Baselben folytatja pályafutását. A játékos a 2013/14-es idényben került z FTC-hez, végigjárta a korosztályos csapatokat, és hamar, már 2015 őszén bekerült a felnőttkeretbe. Részese lehetett két bajnoki címnek, és négy Magyar Kupa-győzelemnek. Érdekesség, Csigi az előző idényt stílszerűen zárta, mivel az ő gólja állította be a 3-0-ás végeredményt az MTK Hungária elleni bajnoki döntő második, idegenbeli mérkőzésén, amely után három év elteltével nyert újra bajnokságot csapata – írja a zöld-fehér klub honlapja.

Forrás: fradi.hu
Forrás: fradi.hu
 „Túl vagyok az első edzéseken, és azt tapasztaltam, hogy rendkívül pörgősek a tréningek mondja a fiatal játékos, akinek játékát a svájci klub vezetése először videón vette szemügyre. – A csapat jól fogadott, mindenki kedves, mindenben segítenek. Amire csak szükségem van a beilleszkedéshez, megkapom. A svájci női élvonalban három-négy erős csapat is van, amelyek közel egyenlő esélyekkel harcolnak a bajnoki címért. Szerencsére a Basel is köztük van, új csapatom jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán. Fontos szempont még, hogy az első két helyezett indulhat a Bajnokok Ligájában. A kupáért is harcban állunk, az elődöntőben a Young Boys csapatával találkozunk.” Csigi azt is elmondta, egyelőre csak az a célja, hogy helytálljon klubjánál, hosszabb távon nem gondolkozik. Hozzátette, a váltás mellett az új kihívások miatt, illetve új nyelvek és kultúrák megismerése végett döntött. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.