UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2020-02-10 20:41

Cselgáncs: hajszálra volt Sipőcz Richárd (+100 kg) a világszenzációtól a párizsi Grand Slam-tornán

Alaposan megszorongatta többszörös utánpótlás Európa-bajnok cselgáncsozó, a 18 éves Sipőcz Richárd (+100 kg) a franciák szupersztárját a párizsi olimpiai kvalifikációs Grand Slam-tornán; az olimpiai és tízszeres világbajnok Teddy Rinernek nem sokkal később véget ért a 2010 óta tartó, fantasztikus győzelmi sorozata.

A 18 éves Sipőcz Richárd (+100 kg) alaposan megszorongatta a cselgáncssport egyik, ha nem a legnagyobb alakját, a kétszeres olimpiai, tízszeres világbajnok Teddy Rinert a párizsi olimpiai kvalifikációs Grand Slam-torna első körében.

Sipőcz Richárd a legendás Teddy Rinerrel küzdött Párizsban Forrás: IJF
Sipőcz Richárd a legendás Teddy Rinerrel küzdött Párizsban Forrás: IJF
A legendás dzsúdóst a golden score-ba kényszerítette a magyar, és nyugodtan mondhatjuk, a bírók végül megkegyelmeztek Rinernek, hiszen a hazai pályán küzdő klasszis nem kapott intést, miközben a győri fiatal egymás után többször is dobást indított. Sipőczöt végül apró szabálytalanságért (két másodpercre az öv alatt fogta meg Riner dzsudogiját) megkapta a leléptetést jelentő harmadik shidóját − írja a judoinfo.hu. A párizsi viadalon két körrel később világszenzációnak lehettek szemtanúi a kilátogatók: a japán Kokoro Kaguera megtörte Riner 2010 (!) óta tartó győzelmi sorozatát; vazarit csinált a hosszabbításban, ezzel búcsúztatta a klasszist. Érdekesség, hogy az ázsianak még ez sem adott elég erőt, hogy az aranyat is megszerezze, a döntőben ugyanis kikapott a holland Henk Groltól. „Mondjuk, hogy közel álltam ahhoz, hogy én verjem meg, nehéz erről nyilatkozni. Kisgyerek korom óta arról álmodom, hogy Teddyvel küzdjek. Az egyik szemem sírt, a másik pedig nevetett, amikor megtudtam, hogy vele kerültem össze az első fordulóban. Sírt, mert olimpiai kvalifikációs verseny volt a franciaországi, és sok pont múlt rajta. A célom az volt, hogy mindent kiadjak magamból, és ez sikerült. Azt hozta, amire számítottam, nem okozott meglepetést. A legjobb tudásom szerint készülök tovább, és remélem, ez elég lesz ahhoz, hogy kijussak a tokiói játékokra” − vélekedett honlapunknak a fiatal. Íme Sipőcz meccse Rinerrel: További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.