UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2020-02-10 13:31

Műkorcsolya: az ifjúsági olimpia után a junior-világbajnokságon is Schermann Regina képviseli a magyar színeket

A vártnál szorosabb küzdelmet láthattak a Vasas Jégcentrumba kilátogatott szurkolók a junior műkorcsolyázók országos bajnokságán; a topfavorit Schermann Regina csupán három tizeddel szerzett több pontot rövidprogramjával, mint a korosztály legfiatalabb versenyzőjeként jégre lépett, 14 éves Krizsanovszki Lili. A kűrben azonban visszaköszönt a papírforma, így pályafutása során először a Jégkorszak SE sportolója képviseli hazánkat a junior-világbajnokságon.

A jelenlegi szezonban nemigen tudták legyőzni hazai jégen a lausanne-i ifjúsági téli olimpiát is megjárt – vegyescsapatban bronzérmes – Schermann Reginát. A Jégkorszak SE 15 esztendős műkorcsolyázója nem véletlenül számított tehát a hétvégén rendezett utánpótlás országos bajnokság egyértelmű esélyesének.

Schermann Regina (15) utazhat a junior-világbajnokságra Fotó: Lehotzky István/MOKSZ
Schermann Regina (15) utazhat a junior-világbajnokságra Fotó: Lehotzky István/MOKSZ
A háromnapos viadal a presztízs mellett különleges téttel is bírt: a junior lányok ugyanis a tallinni korosztályos világbajnokságon való részvételért küzdöttek, de csak az első helyezettnek juthatott ki a jóból, hogy megméresse magát korosztálya legerősebb műkorcsolyázói ellen. A rövidprogramok végén kissé elcsodálkozhattak a Vasas Jégcentrumba kilátogatott érdeklődők, a mezőny legfiatalabb versenyzője nyújtotta ugyanis a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt. A tavaly még csak az advanced novice kategóriában diadalmaskodó Krizsanovszki Lili (14) a technikai pontszámban meg is előzte a favoritnak kikiáltott Schermann Reginát, ám a komponensekben kikapott tőle. Összességében mindössze három tized ponttal maradt el az ostravai Négy Nemzet-bajnokságon harmadik helyet szerzett lánytól, aki miután minden ugráselemét hibátlanul megcsinálta, elesett a lépéssorban. Habár az axelben ő is hibázott, a harmadik helyet meglepetésre az Amerikában készülő Albrechtovics Nikolett szerezte meg. Vasárnap, a kűrök bemutatását követően viszont nem maradt több kérdés: ismét Gajane Akopjan tanítványa győzedelmeskedett. Schermann 106,42 pontot kapott, összesítésben pedig 160,31 egységgel zárt az élen. Mögötte a sorrend mit sem változott, ugyanúgy a Sebestyén Korcsolya SE versenyzői végeztek második, illetve harmadik helyen, mint a rövidprogram után. Az idei junior-világbajnokságot március 2. és 8. között rendezik az észtországi Tallinnban. Tavaly Zágrábban Láng Júlia képviselte a magyar színeket, az akkor 15 éves műkorcsolyázó bravúrt hajtott végre azzal, hogy a 14. helyen végzett. További korosztályos hírek MŰKORCSOLYÁBAN a sportági aloldalunkon.