UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2020-02-11 22:00

Vívás: Nick Itkin bejelentkezett az olimpiai aranyéremre

Noha még kvótája sincs, a 20 éves amerikai Nick Itkin kijelentette: eltökélt szándéka, hogy aranyérmet nyer a tokiói olimpián – olvasható a nemzetközi szövetség honlapján.

No, persze nem minden alap nélkül tett ilyen merész kijelentést az ifjú tőrvívó. Nick Itkin ugyanis Tavaly csapatban megnyerte a Pán-amerikai Játékokat, egy évvel korábban pedig csapatban bronzot, egyéniben pedig aranyérmet szerzett a junior-világbajnokságon, a döntőben az olasz Tommaso Marinit verte meg.

Nick Itkin tokiói aranyra pályázik Fotó: und.com
Nick Itkin tokiói aranyra pályázik Fotó: und.com
Hétéves korában kezdett vívni, és máig apja, Michael Itkin az edzője. Az apa ukrán származású, de otthon oroszul beszélnek. A versenyeken is Puskin ékes nyelvén adja tanácsait, csak akkor vált angolra, ha fia orosz ellenféllel találja magát szemben. A vívás mellett az Indiana állambeli Notre Dame Egyetemen hallgat politológiát és üzleti tudományokat. Noha úgy véli, egyre nehezebb összeegyeztetnie a sportot a tanulással, egy pillanatra sem mondana le legnagyobb gyermekkori álmáról, az olimpiai aranyéremről. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.