UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2020-02-12 17:29

Úszás: a junior Eb-ezüstérmes Török Dominik Márk két másodperces előnyben tavalyhoz képest

A Golden Tour-sorozat múlt heti, nizzai állomásán 200 m pillangón nyert bronzéremmel villant meg már az év elején Török Dominik Márk. Az FTC 17 éves úszójával a felkészülésről, világklasszis edzőpartneréről és a júliusi junior Európa-bajnokságról beszélgettünk.

A legfontosabb események csak a nyáron következnek, de az úszók már javában dolgoznak, készülnek a 2020-as versenyévre. Nincs ezzel másképpen az FTC 17 éves sportolója, Török Dominik Márk sem, aki a hétvégén a franciaországi Nizzában alkotott figyelemre méltót: a felnőttek Golden Tour-viadalán harmadik lett 200 m pillangón. A junior Európa-bajnoki ezüstérmes sportoló érthetően elégedett a maga mögött hagyott napokkal: „Mondhatjuk, hogy ez jól sikerült felkészülési verseny volt, örülök a bronzéremnek – kezdte Török az Utanpotlassport.hu-nak. – Éreztem már, hogy jól megy a felkészülés, és erre most megerősítést kaptam, másfél-két másodperces előnyben vagyok az egy évvel ezelőtti önmagamhoz képest.”

Török Dominik Márk Nizzában jelezte, jó formában várja az idei feladatokat Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu
Török Dominik Márk Nizzában jelezte, jó formában várja az idei feladatokat Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu
A pillangó- és vegyesspecialista másfél éve dolgozik Molnár Ákos csapatában a vb-ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok Verrasztó Dávid mellett, akitől természetesen nap, mint nap tanul. „Nemcsak jó, hanem szerintem a legjobb helyen vagyok. Amióta idekerültem, folyamatosan fejlődök, ráadásul olyan klasszis mellett úszhatok, mint Dávid, aki folyamatosan húz felfelé. Mind az úszásban, mind a mentális részében nagyon sokat jelent.” Az FTC csapata az idén egyelőre nem készült külföldön, Törökék éppen szombaton utaznak az Egyesült Államokba magaslati edzőtáborba. „Tavaly is nagyon jót tett a formámnak a környezetváltozás, jobban ment utána minden. Most is ezzel készülünk a márciusi, felnőtt országos bajnokságra, amelyen szeretném megközelíteni vagy akár megdönteni az egyéni csúcsaimat. Ha sikerülne, arra lehetne tovább építkezni.” Az év legfontosabb eseménye a júliusi, aberdeeni junior Európa-bajnokság lesz, amelyre természetesen a tavalyi esztendő ezüstérmese is nagy tervekkel utazik. „Nem lehet más a célom, mint hogy újra érmet, érmeket nyerjek az Európa-bajnokságon. Ez lesz az utolsó ilyen versenyem, szeretném emlékezetessé tenni. Ezúttal is a pillére és a vegyesre készülök elsősorban, a mezőnyt figyelve kétszáz méter pillangón akár az aranyérem is összejöhet. Az idén még erre a versenyre koncentrálok, ebbe akarom beletenni a maximumot, majd utána meglátjuk, mire leszek képes a felnőttek között.” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.