UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-02-13 16:09

Jégkorong: következik az U21-es és U16-os EBEL-döntő – fehérvári és MAC-os részvétellel

A junior- és serdülő korosztályban is a hétvégén tartják az osztrák bázisú jégkorongliga négyes döntőjét. Mindkét viadalon a MAC Budapest és a Fehérvár AV19 képviseli a magyar színeket, az új lebonyolításról a fővárosiak mesterét, Bedő Botondot kérdeztük.

Új lebonyolítási szisztéma érvényesül a mostani évadban az U21-es, illetve U16-os osztrák bázisú jégkorongbajnokságban. A csapatok kevesebb mérkőzést játszanak, kevesebbet utaznak, a végén – péntektől vasárnapig – pedig nem playoffon, hanem a salzburgi négyes döntőkön kerül ki a győztes.

A hétvége egyik nagy kérdése, hogy melyik csapat nyeri a MAC–Fehérvár párharcot Fotó: Soós Attila/jegkorongblog.hu
A hétvége egyik nagy kérdése, hogy melyik csapat nyeri a MAC–Fehérvár párharcot Fotó: Soós Attila/jegkorongblog.hu
A szabályok értelmében két osztrák és két úgymond külföldi gárda kvalifikálhatott, a magyarok maximális létszámban, két-két csapattal lesznek ott a végső viadalon, mindkét korosztályban a Fehérvár és a MAC Budapest jutott be. A háromnapos tornán körmérkőzéses rendszerben játszanak, azaz mindenki mindenkivel, az idősebbek között vasárnap, a kicsik mezőnyében szombaton játsszák a Fehérvár–MAC-rangadót. A várakozásokról a fővárosiak U21-es gárdájának vezetőedzőjét, Bedő Botondot kérdeztük. „Három kőkemény meccsre számítunk ezen a tornán, mert bár év közben kevesebb összecsapás volt, mint korábban, most komoly terhelésnek lesznek kitéve a fiúk – kezdte a leány U18-as válogatottat is irányító tréner az Utanpotlassport.hu-nak. –  Jók ezek az események, mert nagyon meg tudják dobni a csapat összetartó erejét, de az ideális az volna, ha gyakrabban lenne ilyen. Bár erős a mezőny, a realitás azt mondatja, hogy a mi korosztályunkban a két magyar csapat vasárnapi mérkőzése dönthet majd az aranyéremről, az pedig mindig óriási presztízscsata a játékosoknak. Egyértelműen az aranyérem a célunk, de így van ezzel minden csapat, amely már idáig eljutott.” Kezdés tehát pénteken, az U16-osok 15.30-kor, az U21-esek 18.30-kor lépnek először jégre.

EBYSL NÉGYES DÖNTŐ, SALZBURG (AUSZTRIA) Február 14., péntek: 18.30: Okanagan HC (osztrák)–MAC Budapest 18.30: Fehérvár AV19–EA Steiermark (osztrák) Február 15., szombat: 14.30: Fehérvár AV19–Okanagan HC 14.30: EA Steiermark–MAC Budapest Február 16., vasárnap: 12.45: MAC Budapest–Fehérvár AV19 12.45: EA Steiermark–Okanagan HC

ERSTE BANK U16-OS LIGA NÉGYES DÖNTŐ, SALZBURG (AUSZTRIA) Február 14., péntek: 15.30: Fehérvár AV19–Red Bull Salzburg (osztrák) 15.30: Klagenfurt (osztrák)–MAC Budapest Február 15., szombat: 11.30: Red Bull Salzburg–Klagenfurt 11.30: Fehérvár AV19–MAC Budapest Február 16., vasárnap: 9.30: MAC Budapest–Red Bull Salzburg 9.30: Klagenfurt–Fehérvár AV19

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.