UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-02-13 17:26

Labdarúgás: Szekér Ádám nem érti Lanzafamét

Botrányos körülmények között ért véget szerda este a Budapest Honvéd–Haladás (1–0) mérkőzés a Magyar-kupa nyolcaddöntőjében. Egy fiatal játékos ízelítőt kapott a felnőttfutball árnyoldalából.

A küzdelmes, ám végig sportszerű mérkőzésen a szombathelyiek szerint semmi nem utalt a vehemens végkifejletre. Ráadásul a két szurkolótábor barátsága immáron több mint 25 évre tekint vissza – a szerdai mérkőzésen is gyakran a másik csapatát éltették.

Szekér Ádám Fotó: Haladás FC
Szekér Ádám Fotó: Haladás FC
A lefújás után a vendégek 18 éves védekező középpályása, Szekér Ádám – a Haladás korábbi védője, Szekér István fia – is odament ellenfeléhez, a Honvéd olasz csatárához, Davide Lanzafaméhoz, hogy kezet fogjon vele, miután a mérkőzésen nem egyszer találkoztak. A fiatal játékos  a Haladas.hu-nak elmondta: elismeri, keményen oda-odalépegetett a Honvéd centerének, ám egyszer sem durván. Szekér Ádám szerint Lanzafeme a parola helyett „megszorította a tarkómat. Emiatt kicsit löktem rajt, ő pedig lehúzta a fejem és a fülemnél megcsapott. Aztán jöttek a többiek, jólesett, hogy elsőként Jagodics Márk sietett a segítségemre és csapattársaim is kiálltak mellettem. Sőt nyilatkozatában Mátyus János vezetőedző is megvédett”. Az olasz azonban (természetesen) másképpen emlékezik az estére. Szerinte a vendégek végig provokálták, őt és családját szidták, fenyegették. Az MLSZ fegyelmi bizottsága csütörtökön egy Magyar–kupa-mérkőzéstől eltiltotta a sportszerűtlenül viselkedő Lanzafamét.. Szekér Ádám pedig ízelítőt kapott abból, milyen ne legyen egy forró hangulatú felnőtt kupamérkőzés befejezése. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.