UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2020-02-18 16:00

Fallabda: három hónapra eltiltották a 17 éves Simon Dánielt

A hazai szövetség három hónapra eltiltotta a 17 éves Simon Dánielt a cseh nyílt bajnokságon tanúsított sportszerűtlen viselkedése miatt.

A magyar szervezetet az európai szövetség kereste meg levélben amiatt, hogy Simon Dánielt az idei cseh nyílt juniorbajnokságon (Czech Junior Open) az egyik mérkőzésen sportszerűtlen viselkedés miatt leléptették. Az ESF egyben állásfoglalásra kérte a magyar szövetséget, amely megtárgyalta a történteket, és három hónapra minden hazai és nemzetközi versenytől eltiltotta a vétkes sportolót, akit egyben figyelmeztetett, hogy ha nem változtat viselkedésén, súlyosabb büntetésre számíthat.

Simon Dánielt három hónapra eltiltották Forrás: squashtech.hu
Simon Dánielt három hónapra eltiltották Forrás: squashtech.hu
  Azonban tekintettel arra, hogy a City Squash Club játékosa már korábban benevezett az Austrian Junior Open versenyre, és a nevezési díjat is már befizette, ezt az indulási jogot nem vonja meg tőle a szövetség. Ennek értelmében az eltiltás 2020. március 9-én kezdődik, és 2020. június 9-én jár le. A szövetség határozatát a sportoló édesapja, Simon Zsolt megfellebbezte, hivatkozva arra, hogy fiát az ominózus versenyből nem zárták ki, hiszen a kérdéses mérkőzés után még háromszor pályára lépett, s ennek alapján, valamint sérelmezve, hogy védekezésre sem adtak lehetőséget Simon Dánielnek, a határozat visszavonását kéri. További korosztályos hírek FALLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.