UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2020-02-20 20:47

Kajak-kenu: az ősi rivális otthonában érheti el a legnagyobb sikereket az idén az utánpótlás-válogatott

Nagyszerű évet egy újabb kiugró esztendő követhet. Bár még messze az idei kajak-kenu szezon startja, összeszedtük, mire készülnek a legjobb utánpótláskorú versenyzők.

Kétezer-tizenkilencben minden korábbi teljesítményt felülmúlt a hazai utánpótlás kajak-kenu válogatott. A racicei korosztályos Európa-bajnokságon helyt állt a B csapat,  majd nem sokkal később a romániai Pitesti-ben rendezett korosztályos világbajnokságról tíz aranyéremmel tért haza a küldöttség, a fantasztikus mutatóval természetesen utcahosszal végzett az élen a viadal éremtáblázatában.

Az idén Németországban is sokszor szólhat a magyar himnusz Forrás: MKKSZ
Az idén Németországban is sokszor szólhat a magyar himnusz Forrás: MKKSZ
A program idén is hasonlóképpen fest. Hozzátéve, hogy a tokiói olimpián is érdekelt lesz, lehet néhány még U23-as, azaz utánpótláskorú versenyző. Kopasz Bálint – Storcz Botond után az első magyar kajakos, aki győzött a királyszámon, azaz 1000 méteren – természetesen betonbiztos résztvevő, ahogyan az sem titok, hogy éremért utazik Japánba. A szegedi vb-n aranyérmes női kajaknégyes tagja volt a 19 éves Gazsó Alida Dorka is, akinek akár az ötkarikás játékokon is bekerülhet az esélyes hajóba. De visszatérve a korosztályos eseményekre: 2020-ban is rendeznek U23-as és ifjúsági Eb-t, méghozzá Moszkvában. Alighanem az idén is az úgymond második vonal kap lehetőséget a versenyen, miután Makrai Csaba szövetségi kapitány tavaly elégedetten értékelte ezt a konstrukciót. A vb-re viszont – a felnőttválogatottakat leszámívta – minden bizonnyal teljes harci díszben utazik el a magyar válogatott, már csak azért is, mert az ősi rivális németek otthonában, Brandeburgban rendezik a viadalt. Az egy évvel ezelőtti teljesítményt elnézve, az sem lenne nagy meglepetés, ha mieink „idegenben” is az éremtáblázat élén végzenének. A fiatalabbak pedig szeptemberben hazai környezetben Szegeden bizonyíthatnak az Olimpiai Reménységek Versenyén, amelyen hagyományosan halmozza az érmeket  a magyar csapat.

Az év legfontosabb korosztályos eseményei: Július 2-5.: U23-as és ifjúsági Eb, Moszkva Július 16-19.: U23-as és ifjúsági vb, Brandenburg Szeptember 18-20.: Olimpiai Reménységek Versenye, Szeged

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.