UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2020-02-20 15:23

Tóth László (19) a Formula Renault Európa-kupában folytatja pályafutását

A Bhai Tech Racing bejelentése szerint a Formula Renault Európa-kupában folytatja versenyzői pályafutását a 19 éves Tóth László – írja az MTI.

Tóth László gokartozással kezdte pályafutását, majd három különböző ország Forma–4-es bajnokságában is versenyzett. Karrierjét a több Forma–1-es pilótát is menedzselő, Nicolas Todt által vezetett All Road Management egyengeti. Tavaly, az első Motorsport Games-en Tóth a Forma–4-esek versenyeiben negyedik és hetedik volt a 19 fős mezőnyben, ezzel a magyar csapat legjobb

Tóth László a tavalyi Motorsport Games Forma–4-es versenyén Forrás: Nurphoto/Xavier Bonilla
Tóth László a tavalyi Motorsport Games Forma–4-es versenyén Forrás: Nurphoto/Xavier Bonilla
eredményét érte el. "Nagy lépés ez a Forma–4 után, de készen állok a kihívásra, mert ez az egyik legjobb sorozat ahhoz, hogy tovább fejlesszem versenyzői képességeimet, és minél többet tanuljak" - mondta az MTI-nek az ifjú pilóta. Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke szerint a 19 éves versenyző előrelépése bizonyítéka az utánpótlás-nevelés fontosságának, egyben követendő példa a jövő autóversenyző generációi előtt is. "A szurkolók szempontjából pedig szintén nagyon jó hír, hogy az áprilisi túraautó-világkupa és kamion Európa-bajnoki közös hétvége után lesz még az idén olyan hazai versenyző, akinek a Hungaroringen is lehet majd élőben drukkolni" - tette hozzá Oláh Gyárfás. Az idei lesz a Formula Renault Európa-kupa 30. idénye, amely április 18-19-én rajtol Monzában. További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.