UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-02-21 20:43

Kézilabda: a Fehérvárba igazoló 18 éves Háfra Luca nem búcsúzik el az FTC-től

A 18 éves Háfra Luca a következő évadtól az Alba Fehérvár női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását. A Ferencváros fiatal szélsője elsődlegesen fejlődése érdekében döntött a váltás mellett.

Az Alba Fehérvár női kézilabdacsapata honlapján jelentette be, hogy a jelenleg a Ferencvárost erősítő, tizenkilencedik születésnapját február végén ünneplő Háfra Luca a 2020/21-es évadtól a székesfehérvári felnőttegyüttest erősíti. A fiatal balszélső három éves szerződést kötött a klubbal, amely a tizenkettedik helyet foglalja el a tizennégycsapatos női első osztályban. A zöld-fehérek kiválóságának, a felnőttválogatott Háfra Noéminek húga ebben az idényben eddig főként az NB I/B-ben kapott lehetőséget. Tíz mérkőzésen negyvenhárom gólig jutott, de négyszer az élvonalban is a pályán bizonyíthatott. A váltás mellett egyértelműen fejlődése érdekében döntött.

Háfra Luca Székesfehérváron fejlődik a jövőben Forrás: Alba Fehérvár KC
Háfra Luca Székesfehérváron fejlődik a jövőben Forrás: Alba Fehérvár KC
„Miután jövőre már felnőttjátékos leszek, el kellett gondolkodnom, hogyan maradhat egyenletes a fejlődésem. Megtorpanni semmiképpen sem szerettem volna, így azt láttuk a legjobbnak, hogy olyan csapatot keresünk, amely biztosítja a továbblépésem. A Ferencváros nagyon magas szint, ahhoz, hogy eljussak oda, a Fehérvár a következő lépcsőfok. Bízom benne, hogy kamatoztatni tudom majd a fiatalságom, a gyorsaságom és kreativitásom, ezáltal segíteni fogom a csapatot. Az alkalmazkodás mindig is jól ment. Mindenkivel hamar megtalálom a közös hangot, szeretek jókat beszélgetni, nevetni, ráadásul a fehérváriak közül már néhány játékost jól ismerek a korosztályos válogatottból vagy épp a Fradiból.” A fiatal szélső hozzátette, nagy dolognak tartja, hogy hét éven keresztül a világ egyik legjobb együttesének utánpótlásához tartozott és az utóbbi időben a felnőtt klasszisokkal edzhetett együtt. Bár Fejér megyébe szerződik, határozottan kijelenti: tervei szerint csupán ideiglenesen. „Én a Fraditól nem búcsúzom, azért megyek el, hogy sokkal jobb játékosként térhessek vissza. Egyértelmű, hogy visszavágyom majd, ezt a közeget nehéz szavakkal leírni. Rengeteg segítséget kaptam a klubtól és a nővéremtől is. Az ő véleménye számomra az egyik legfontosabb. Nagyon örültem, hogy támogatását fejezte ki, tudatta, szerinte is a fejlődésem az elsődleges és nem utolsósorban azt mondta, nagyon büszke rám.” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.