UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-02-26 12:05

Koronavírus: fertőzésveszély miatt határozatlan ideig bezárták az egri uszodát

„A Bitskey Aladár Uszoda, valamint a Bárány István Sportuszoda határozatlan ideig zárva tart" – olvasható az Egri Vízilabda Klub friss közleményében. Mirkóczki Ádám polgármester a koronavírus-járványveszély miatt rendelte el a szükséges óvintézkedéseket.

Közel ötszáz gyereket érint, hogy kora reggel Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám bezáratta a város uszodáját. A döntést azzal indokolta, hogy tulajdonosként nem vállalja a felelősséget egy esetleges járvány kialakulásáért. Mint ismert, a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata múlt hétvégén az észak-olaszországi Bresciában játszott, ami a koronavírus miatt karantén alá vont térség közelében van, ezért látták szükségesnek az óvintézkedést a hevesi megyeszékhelyen.

Két egri uszoda is bezárt a koronavírus-veszély miatt Forrás: Egri Vízilabda Klub
Két egri uszoda is bezárt a koronavírus-veszély miatt Forrás: Egri Vízilabda Klub
Az Utanpotlassport.hu megkeresésére Szécsi Zoltán, az Egri Vízilabda Klub háromszoros olimpiai bajnok elnöke elmondta, nem csupán a felnőttcsapat olaszországi tartózkodása miatt zárták be a létesítményt. „Fontos leszögezni, hogy a vízilabdacsapat 63 kilométerre volt a veszélyeztetett területtől, míg az iskolás csoport, amelynek tagjait hazaérkezésük után karanténba zártak, sokkal közelebb, 13 kilométerre. Ettől függetlenül teljes mértékben egyetértünk a Bitskay Aladár Uszoda bezárásával, mert a múlt hétvégén például négy kontinensről mintegy ezer sportolót látott vendégül az intézmény az uszonyosúszó-világkupán, a résztvevők között pedig biztosan voltak olaszok is. Nem tudjuk, meddig tartják zárva az uszodát, de nem tehetünk mást, minthogy türelmesen várunk. Mi és az a nagyjából 350 gyerek is, aki edzésre jelentkezne." A pólósok mellett az úszók felkészülését is hátráltatja a szükséges óvintézkedés, Kovács Ottó, az Egri Úszó Klub elnöke elárulta, a gyerekek nagyon meglepődtek, amikor szembesültek a kialakult helyzettel. „Az egyik csoport tagjai igencsak meglepődtek, amikor reggel hatkor edzésre jelentkeztek és a zárt kapu fogadta őket. Az egész komplexumot bezárták, legalább 150 gyerek nem tudja, mikor edzhet legközelebb." További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.