UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2020-02-28 14:16

A koronavírus-fertőzés veszélye miatt két versenyt biztosan kihagynak a dzsúdósok

Az ifi cselgáncsozóknak a zágrábi, a junioroknak pedig a lignanói Európa−kupa-versenyt kell kihagyniuk, mivel a hazai szövetség úgy döntött, nem teheti ki a fiatalokat a koronavírus-fertőzés veszélyének.

A Magyar Judo Szövetség szakmai bizottsága úgy döntött, hogy az ifjúsági válogatott nem utazhat a jövő hétvégi, zágrábi Európa−kupa-versenyre, míg a junioroknak az április elején esedékes, lignanói Ek-viadalt kell kihagyniuk − természetesen a megméretéseket követő edzőtáborban sem vehetnek részt a fiatalok.

Az ifjúsági világbajnok Mamira Luca sem indulhat a zágrábi Ek-versenyen
Az ifjúsági világbajnok Mamira Luca sem indulhat a zágrábi Ek-versenyen
„Csakúgy, mint mindenki, mi is tartunk a koronavírus-fertőzéstől. Hallottuk a híreket, amelyek nyomán tudjuk, hogy Olaszországban különösen veszélyes most a helyzet. A zágrábi erőpróbára száztíz olyan olasz dzsúdóst neveztek, akiről nem tudjuk, az ország melyik térségéből érkezik. Felvettük a kapcsolatot a Belügyminisztériummal − az illetékesek megerősítettek minket abban, hogy a veszély fennáll, de állást nem foglaltak az ügyben. A vezetés egyhangúlag döntött úgy, hogy nyolcvan, tizennyolc év alatti gyereket nem tehetünk ki ekkora kockázatnak” − mondja honlapunknak az ifjúsági fiúválogatott mestere, Bíró Norbert. A szakember egyelőre nem tudja, milyen hatással lehet a döntés a hazai válogatási rendszerre: „Minden képlékeny. Nem sejthetjük, milyen ütemben terjed Európában a vírus vagy mikor találják meg a védőoltást. Az eddig megszokott négy Ek-verseny helyett így hármon veszünk csak részt. Ha szükségszerű, akkor keresünk még egy erőpróbát vagy módosítunk a válogatási elveken” − így Bíró. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.