UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-03-01 08:58

Kézilabda: a 18 éves Ilics Zoran bombagóllal mutatkozott be a Bajnokok Ligájában

A Telekom Veszprém fölényes sikerrel zárta az ukrán Motor Zaporizzsja otthonában a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörét, és a második helyen jutott tovább. A 32–22-re megnyert találkozón góllal mutatkozott be a csapat 18 éves jobbáltövője, Ilics Zoran.

Tét nélküli mérkőzésre, biztos csoportmásodikként utazott Ukrajnába a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata. David Davis együttese nem is okozott csalódást, magabiztosan tíz góllal verte a már korábban kiesett és nyolcadikként végző Motort (32–22).  

Ilics Zoran bombagóllal debütált a BL-ben Forrás: Veszprém Hanbdall Team
Ilics Zoran bombagóllal debütált a BL-ben Forrás: Veszprém Hanbdall Team
A könnyed siker egyik pozitív fejleménye, hogy a bakonyi klub 18 éves játékosa, a korosztályos válogatott Ilics Zoran bemutatkozhatott a legrangosabb nemzetközi sorozatban. Méghozzá a 60. percben hatalmas góllal koronázta meg a debütálását. S nála jobban talán csak a világsztár csapattársak örültek a fiatal jobbátlövő szépségdíjas találatának. A meccs után adott interjújában a veszprémiek mestere is kiemelte Ilics villanását. „Szerettük volna sikerrel befejezni a csoportkört – kezdte Davis. – Tudtuk, hogy a Motornál változások voltak, ám így is remek mérkőzést játszottunk ellene. Megemlíteném még Ilics Zorant is, aki tizennyolc évesen élt a lehetőséggel, gólt is szerzett.” A spanyol tréner éppen a Nemzeti Sport vasárnapi Junior mellékletében nyilatkozott a klub fiataljainak helyzetéről. „Ez nem úgy működik, hogy én kinézek három gyereket az akadémiáról és elkezdem játszatni őket. Azok, akik keményen dolgoznak, előbb-utóbb elérik az álmaikat.” A találkozó ITT nézhető vissza, Ilics gólja 1:29:14-től látható. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.