UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2020-03-03 13:01

Tekvondó: remekeltek a tengerentúlon a magyar fiatalok

Orlandóban rendezték meg a G2-es besorolású nemzetközi viadalt, a US Opent, amelyen több magyar érem is született. A Salim testvérek és a Gueli lányok is nagyszerűen szerepeltek.

A tavaly október óta magyar színekben versenyző – tanzániai édesapától és dán anyukától származó – Salim testvérek a február végi, Helsingborgban rendezett Elnök-kupán szerzett érmek után Floridában sem adták alább.

Omar és Sharig magyar színekben remekelnek Forrás:wtftaekwondo.hu
Omar és Sharig magyar színekben remekelnek Forrás:wtftaekwondo.hu
A legidősebb, a 16 éves Salim Sharif a felnőttek között utasított maga mögé mindenkit az 58 kg-sok kategóriájában. Az első fordulóban már chilei riválisa ellen erődemonstrációt tartott (21–0), a folytatásban két amerikai versenyző sem tudta megállítani. A döntőben a szintén hazai páston versenyző Alverer feladta ellene a mérkőzést, így a magyar tinédzser nyakába került az aranyérem. Salim Omar a juniorok 48 kg-os mezőnyében magabiztosan menetelt a döntőig, amelyben 12–3-ra győzte le a szintén amerikai Bonsolt, megszerezve ezzel a küldöttség és a Salim család második elsőségét. A legifjabb testvér, Salim Kamilah a kadétok 29 kg-os versenyében indult. Mindvégig a házigazdák fiataljai próbálták útját állni, ám ő ellenállhatatlanul menetelt a döntőig. Ott azonban az újabb egyesült államokbeli vetélytárs jobbnak bizonyult nála, így ezüstéremmel zárt. A másik magyar testvérpár, a Gueli nővérek is jó teljesítményt nyújtottak. A juniorok között induló Zoé az elődöntőig jutott, ám sérülés miatt fel kellett adnia mérkőzését, minek nyomán bronzérmes lett. A kadétok 47 kilós mezőnyében Sophie a negyeddöntőben búcsúzott, és az ötödik helyen végzett.   További korosztályos hírek TEKVONDÓBAN a sportági aloldalunkon.