UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2020-03-05 20:48

Asztalitenisz: András Csaba nem mondott csütörtököt, sőt hibátlan mérleggel várja a folytatást három számban is

Bravúrt is véghez víve, nagyszerű teljesítménnyel rukkolt ki a horvátországi Varasdon zajló U21-es Európa-bajnokságon András Csaba. A Németországban légióskodó, 18 éves játékos egyesben mindkét csütörtöki mérkőzését megnyerte a 16 közé jutásért zajló második csoportkörben, és nagy reményekkel várhatja a folytatást két páros számban is.

A korosztályos Eb-n nyolc négyfős csoportban folytatódtak az egyesek küzdelmei. Örömre a férfiak versenyében volt okunk, hiszen András Csaba remekelt. A BVSC-Zuglóban nevelkedett, jelenleg a német Fulda-Maberzell csapatában szereplő, 18 éves ígéret előbb magabiztosan, szettet sem veszítve múlta felül a szlovén Tilen Cvetkót, majd igazán nagy halat is horgára akasztott. Az U21-es európai ranglistán  hatodik francia Jules Rolland ellen is nagyszerű formát mutatott, és 4:2-es sikere azt jelenti, hogy ha a pénteki folytatásban legalább egy játszmát nyer a török Abdullah Yigenler ellen, akkor bejut a nyolcaddöntőbe.

András Csaba bravúros győzelmet is aratva várja jó esélyekkel a folytatást Forrás: MOATSZ
András Csaba bravúros győzelmet is aratva várja jó esélyekkel a folytatást Forrás: MOATSZ
Ugyanakkor a 20 esztendős Fehér Orsolyának már csak matematikai esélye maradt a továbblépésre az után, hogy mindkét eddigi csoportmeccsét elveszítette: a francia Prihtika Pavade-tól 4:0-ra, a román Tania Plaiantól 4:1-re kapott ki. Jó hír viszont, hogy a párosokban még három magyar érdekeltségű kettős is állva maradt, és bekerült a legjobb tizenhat mezőnyébe. A férfiak viadalán András  a német Cedric Meissner oldalán, a nők versenyében Fehér a horvát Marta Vukelic partnereként vette sikerrel a csütörtöki akadályt, míg vegyes párosban András és a fehérorosz Tatszjana Csakavaja készülhet a következő, ugyancsak nyolcaddöntős fellépésre. Ez utóbbi számban Fehér és a belga Valentin Piraert elbúcsúzott a küzdelmektől.

U21-EURÓPA-BAJNOKSÁG, MÁSODIK NAP, VARASD (HORVÁTORSZÁG) Férfi egyes, 2. csoportkör, a 16 közé jutásért: András Csaba–Tilen Cvetko (szlovén) 4:0, –Jules Rolland (francia) 4:2 Női egyes, 2. csoportkör, a 16 közé jutásért: Fehér–Prihtika Pavade (francia) 0:4, –Tania Plaian (román) 1:4 Férfi páros, a 16 közé jutásért: András Csaba, Cedric Meissner (német)–Joannisz Szguropulosz, Lev Kacman (görög, orosz) 3:1 Női páros, a 16 közé jutásért: Fehér Orsolya, Marta Vukelic (horvát)–Sophia Klee, Franziska Schreiner (német) 3:1 Vegyes páros, a 16 közé jutásért: András Csaba, Tatszjana Csakavaja (fehérorosz)–Florian Cnudde, Alma Roose (belga, svéd) 3:1; Valentin Piraert (belga), Fehér Orsolya–Meng Fanbo, Sophia Klee (német) 1:3

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.