UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-03-05 15:59

Jégkorong: végre ott a gól – Schlekmann Márk először talált be a szlovák Extraligában

Végszóra megszerezte első gólját a MAC-Újbuda 18 éves jégkorongozója, Schlekmann Márk a szlovák Extraligában. A korosztályos válogatott csatárral a bajnoki hajrában esett találatról, a felnőtthoki nehézségeiről és a jövőjéről is beszélgettünk.

Hosszú, nehéz szezon végéhez közeledik a MAC-Újbuda jégkorongcsapata, amellyel kapcsolatban már korábban kiderült, az idén nem juthat be a legjobb nyolc közé, vagyis a playoffba a szlovák Extraligában. Szép teljesítményekre, villanásokra azonban így is képes a fővárosi együttes, ilyen volt az is, amikor kedden, hazai pályán 4–3-ra győzte le a Nitra együttesét, nem kis szívességet téve ezzel a rájátszásra hajtó DVTK-nak. A Tüskecsarnokban rendezett összecsapáson a második magyar gólt a 18 éves Schlekmann Márk szerezte, akinek ez volt az első találata ebben az évadban.

Schlekmann Márk így ünnepelte az első Extraliga-gólját Fotó: Mudra László/MAC-Újbuda
Schlekmann Márk így ünnepelte az első Extraliga-gólját Fotó: Mudra László/MAC-Újbuda
„Nagyon vártam már rá – mondta a korosztályos válogatott támadója az Utanpotlassport.hu-nak. – Mindig, amikor jégre kerültem, próbáltam a csapat hasznára lenni, tartani a taktikát, de csatárként természetesen hiányoltam a gólt. Az utánpótlásligákban megszoktam, hogy meccsről meccsre eredményes vagyok. Meg kellett értenem, hogy a felnőttek között ez egyelőre nem így van.” Nem is csoda, hogy góléhségben szenvedett, hiszen az U20-as és az U18-as bajnokságban is a liga egyik legveszélyesebb lövőjének számít. S bár a nagyok között a góleső nem érkezett meg, a fejlődés nem maradt el. „Érzem magamon, hogy rengeteget gyorsultam, erősödtem az évad során. Abban bízom, hogy ezt az utánpótlás-bajnokságok végjátékában is kamatoztatni tudom. A juniorok között az osztrák ligát már megnyertük, de még három aranyérem megszerezhető, természetesen az a célunk, hogy ez sikerüljön.” Na meg áprilisban az olaszországi Asiagóban U18-as világbajnokságot is rendeznek. Mi más lehetne a terv, mint a feljutás? „A tavalyi, székesfehérvári vébét elrontottuk, de az idén, sokunknak az utolsó évében meg akarjuk nyerni a tornát. Ehhez nagy motivációt adhat az U20-as korosztály decemberi sikere, annak hatására mi is elhihetjük, hogy képesek vagyunk megcsinálni.” Schlekmann korábban úgy nyilatkozott, szívesen kipróbálná magát külföldön, s ez nem változott. De hogy mit hoz a közeli vagy a távolabbi jövő, azt egyelőre nem tudni. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.