UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-03-05 12:21

Kézilabda: a 20 éves Bánfai Kírát Debrecenbe adja kölcsön a Ferencváros

A következő évadtól a DVSC női kézilabdacsapatában szerepel kölcsönben a Ferencváros junior Európa-bajnok szélsője, a 20 éves Bánfai Kíra.

A DVSC női kézilabdacsapata honlapján jelentette be, hogy egy évre kölcsön veszi a Ferencváros 20 éves jobbszélsőjét, Bánfai Kírát. A junior Európa-bajnok korosztályos válogatott játékos a következő idénytől erősíti a hajdúságiakat. Az új szerzemény a dvsckezilabda.hu-nak elmondta, nagy lehetőségnek tartja a fiatal debreceni csapatba kerülését.

Fotó: Kovács Anikó
Fotó: Kovács Anikó
„Beilleszkedési problémáim biztosan nem lesznek, hiszen a keret nagy részét jól ismerem, és úgy hallottam remek a közösség. Külön öröm, hogy a városban nagyon szeretik a kézilabdát, így remek hangulata van a mérkőzéseknek.” A 2018/19-es évadban az MTK-ban ugyancsak kölcsönjátékosként szereplő Bánfait elsősorban Varsányi Nóra visszavonulása miatt alkalmazza a Debrecen. A fiatal játékos ebben az idényben 15 NB I-es meccsen játszott az FTC-ben és 13 gólt szerzett. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.