UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2020-03-06 20:09

Asztalitenisz: András Csaba egyesben menetelhet tovább az U21-es Európa-bajnokságon

A 18 éves András Csaba egyesben a legjobb 16 közé került, férfi párosban pedig nagyon közel járt az elődöntőhöz a varasdi U21-es asztalitenisz Európa-bajnokság harmadik napján. A 20 éves Fehér Orsolya női párosban jutott a legtovább: a negyeddöntőben búcsúzott a kontinensviadaltól.

András Csaba egyesben folytatja menetelését a varasdi U21-es asztalitenisz Európa-bajnokság. A német Fulda-Maberzell csapatában légióskodó 18 éves játékos férfi egyesben két győzelemmel tarsolyában érkezett a második csoportkör harmadik, egyben utolsó mérkőzésére, de úgy döntött, nem bíz semmit a véletlenre és a török Yigenlert 4:2-re legyőzve a 16 közé masírozott. Ugyanez a bravúr nem sikerült a 20 éves Fehér Orsolyának női egyesben. Bár ő is eljutott a második csoportkörig, két veresége után péntekre már csak matematikai esélye maradt a továbbjutásra – nem is jött össze. Az orosz Tajlakova 4:2-vel ütötte el a folytatástól.

András Csaba jelenleg a varasdi U21-es Európa-bajnokságon szerepel Forrás: MOATSZ
András Csaba jelenleg a varasdi U21-es Európa-bajnokságon szerepel Forrás: MOATSZ
A magyar fiatalok páros versenyekben is érdekeltek voltak. András Csaba a német Cedric Meissner oldalán a 8 közé kerülésért a szlovák Spanik, Zelinka kettőst intézte el 3:0-ra, majd az elődöntőért vívott csata drámaian alakult. Andrásék már 2:0-ra vezettek a macedón Putuntica, valamint a cseh Martinko duója ellen, és a harmadik szettben nagyon közel kerültek a meccs lezárásához, de Martinkóék 14:12-re elvitték a játszmát. Ez sorsdöntőnek bizonyult, ugyanis Andrásék a következő két szettet elveszítették és búcsúztak a versenyszámtól (2:3). Miután női párosban Fehér és a horvát Marta Vukelic 3:2-re nyert a belga Lung és a szlovák Kukulkova ellen, ugyancsak eljutott a negyeddöntőig. Ott aztán a Mostafavi, Fort francia kettős parancsolt megálljt. Fehérék a negyedik szettet nyerték meg, a másik hármat simán elveszítették (1:3). András még a fehérorosz Tatszjana Csakavajával vegyes párosban volt érdekelt, őket a 16 között az orosz Szidorenko, Tajlakova kettős ejtette ki. Szombaton tehát már csak András Csabának szurkolhatunk, hogy minél tovább jusson férfi egyesben. Az egyenes kieséses szakaszban első ellenfele a román Rares Sipos lesz. A meccs 11 órakor kezdődik, a tét a negyeddöntőbe jutás.

U21-EURÓPA-BAJNOKSÁG, HARMADIK NAP, VARASD (HORVÁTORSZÁG) Férfi egyes, 2. csoportkör, a 16 közé jutásért (harmadik mérkőzés): András Csaba–Abdullah Yigenler (török) 4:2. András 16 közé jutott. Női egyes, 2. csoportkör, a 16 közé jutásért (harmadik mérkőzés): Fehér Orsolya–Marija Tajlakova (orosz) 2:4. Fehér kiesett. Férfi páros, a 8 közé jutásért: András Csaba, Cedric Meissner (német)–Tibor Spanik, Jakub Zelinka (szlovák) 3:0 Férfi páros, az elődöntőbe jutásért: András Csaba, Cedric Meissner (német)–Andrei Putuntica (macedón),Jiri Martinko (cseh) 2:3 Női páros, a 8 közé jutásért: Fehér Orsolya, Marta Vukelic (horvát)–Lisa Lung (belga), Tatjana Kukulkova (szlovák) 3:2 Női páros, az elődöntőbe jutásért: Fehér Orsolya, Marta Vukelic (horvát)–Leili Mostafavi, Nolwenn Fort (francia) 1:3 Vegyes páros, a 8 közé jutásért: András Csaba, Tatszjana Csakavaja (fehérorosz)–Vladimir Szidorenko, Marija Tajlakova (orosz) 0:3

  További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.