UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-03-08 17:49

Vízilabda: negyvenhárom gól Debrecenben – ez történt a fiúk ifjúsági és serdülőbajnokságában

Vasárnap az ifjúsági és a serdülő fiúk vízilabda-bajnokságában egyaránt három mérkőzést rendeztek. Az UVSE együttesei magabiztosan tartották otthon a pontokat, a Vasas ificsapata némi meglepetésre nyert a BVSC-Zugló vendégeként, Debrecenben pedig két meccsen hetvenhárom gól esett, a fiatalabbak összecsapásán negyvenhárom.

A középszakaszban tartó fiú ifjúsági és serdülő vízilabda-bajnokság felsőházában vasárnap délelőtt a tizedik fordulót rendezték meg, de a nyolcból csak hat egyesület szállt medencébe, a játéknap legnagyobb rangadóinak ígérkező FTC–KSI összecsapásokat elhalasztották. A serdülők között az UVSE a Szolnoki Dózsát fogadta. A hazai csapat Molnár Erik duplájával nyitott, de az első negyedben még igyekeztek tartani magukat a vendégek (4–2). A meccs a második nyolc percben dőlt el, az UVSE 5–0-s rohamát követően a félidőben 9–2 volt az állás. A folytatásban némileg visszább vettek a bajnoki címre pályázó hazaiak, de így is 13–4-re nyertek. A felnőttkeret legfiatalabb tagja, Molnár végül hat gólig jutott.

Az UVSE-s Vigvári Vendel négy gólt szerzett az ifik között Fotó: UVSE/Varga Jennifer
Az UVSE-s Vigvári Vendel négy gólt szerzett az ifik között Fotó: UVSE/Varga Jennifer
A bajnokság harmadik helyén álló BVSC-Zugló 4–0-s első negyeddel kezdett a Vasas ellen és előnyét végig tartotta, sőt a záró nyolc percben még hatot berámolt az egy kapott gól ellenében. A 18–6-os hazai győzelemből Ádám Erik Sándor négy góllal vette ki a részét, a vendéglátókból heten is betaláltak. A nap legtöbb gólját a még győzelem nélkül álló Debrecen otthonában hozta össze a Szentes. De nem akármilyen módon! A meccsen – nem elírás – negyvenhárom gól esett. Már az első negyed után 8–8 volt az állás, a második játékrészben „csupán” hét, a harmadik és negyedikben tíz-tíz gól esett. Hazai részről Tőzsér Dávid, a vendégek közül Kasza Dániel tartotta a frontot. Előbbi 11, utóbbi 10 gólig jutott. A meccset végül 25–18-ra nyerte a Szentes és megszerezte harmadik győzelmét a középszakaszban. Az ifik mezőnyében a négy gólt szerző Vigvári Vendel vezérletével nyert az UVSE a Szolnok ellen 15–7-re. Benedek Tibor csapata ugyanúgy egy vereséggel áll a tabella élén, mint az így egy meccsel kevesebbet játszó FTC. Nem kezdett jól a Vasas a BVSC-Zugló otthonában. A hazaiak 3–0-ra nyertek az első negyedet, de a vendégek folyamatosan egyre közelebb küzdötték magukat és a harmadik felvonás végén már ők vezettek egy góllal. Az utolsó nyolc percben képtelen volt betalálni a BVSC, és a Vasas végül 8–6-ra nyert a Szőnyi úton. A Debrecen–Szentes találkozó az idősebbek között is sok gólt hozott. A hajdúságiak a nagyváradi születésű Oltean Sebastian Stefan hét és Krasznai Bendegúz Róbert hat találatának köszönhetően 18–12-re győztek és második győzelmüket ünnepelték a középszakaszban. A serdülőbajnokság tabellája és részletes eredmények ITT érhetők el. Az ifjúsági bajnokság tabellája és részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon